Jan Bartko: Na Znojmo máme s manželkou hezké vzpomínky, těším se

Rozhovory
NE 11. 6. 2023
V minulé sezóně nastupoval za Zlín a Prostějov, nyní se vrací zpět do Znojma. Jak se těší na návrat a jak zhodnotil jeho uplynulé angažmá se dočtete v rozhovoru.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak byste zhodnotil angažmá ve Zlíně a Prostějově?

Ve Zlíně to nebylo vůbec povedené, moc se nám nedařilo, čekalo se od nás víc. Po nějaké době se změnilo nejdříve vedení, pak trenéři a postupně začali vyměňovat i některé hráče. Celkem rychle se domluvil můj přestup do Prostějova a sezónu jsem dohrál tam. Pro mě to byla velká úleva, protože naopak v Prostějově jsme hráli špičku tabulky. Bavili jsme se hokejem a celkově to v té organizaci fungovalo skvěle.

Přišla nabídka i z některého jiného klubu kromě Znojma?

Ta situace kolem mě byla celkem dlouho nejistá, protože mi pokračovala smlouva ve Zlíně, takže jsem musel čekat na nějaké vyjádření z jejich strany. Řešil jsem akorát nějaké varianty v cizině, ale Znojmo mi dávalo největší smysl.

Co vás přimělo vrátit se zpět do Znojma? Organizaci tady znám moc dobře. Bavil jsem se s panem Oherou, ten mi nastínil jaké ma cíle a jaký by chtěl hrát hokej v další sezóně. Navíc se nám tu narodil s manželkou syn, takže na Znojmo máme jen hezké vzpomínky.

Jak probíhá letní příprava a co vás ještě čeká před startem sezóny?

Momentálně se připravuji sám pod vedením kondičního trenéra Libora Chytila, který je z firmy STACA. Poslední týden přípravy bych se měl připojit k týmu, kde proběhnou týmové testy.

Jaký to pro vás bude pocit hrát proti týmům za které jste loni nastupoval?

Asi to nebude úplně nějaká velká změna, akorát tam budu znát víc kluků než v jiných týmech, ale jinak to bude zápas jako každý jiný.

Sledoval jste Orly, jak se jim vedlo ve druhé lize?

Sledoval jsem to poměrně dost. Pocházím z Nového Jičína, takže 2. liga mi není cizí. Znojmo udělalo kus práce a celkově ta sezóna byla skvělá. Dominovali celé lize a právem postoupili do CHANCE ligy.

Jak se po delší době těšíte na znojemské fanoušky?

Těším se, znojemští fanoušci jsou skvělí. Pamatuji si, že na domácích zápasech tvořili skvělou kulisu. Dokonce nás jezdili podpořit i například do Dornbirnu.

Je něco, co byste chtěl vzkázat všem znojemským fanouškům?

Tak určitě, aby nás chodili podpořit. Aby je bavil náš hokej a hlavně, ať si to užívají.

NEWSLETTER