Dominik Tejnor: Na kvalitu soupeře si musíme všichni zvyknout

Rozhovory
PO 28. 8. 2023
Obránce Dominik Tejnor i v následující sezóně oblékne dres s orlem na hrudi jako zástupce kapitána. V rozhovoru popisuje dosavadní výkon týmu a srovnává rozdíl mezi ligami. Kvalitu soupeřů vnímá jako lákadlo pro fanoušky.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

V zápase s Přerovem jste dokázali dvakrát vyrovnat, ale přes prodloužení jste na soupeře nestačili… co chybělo k vítězství?

Z naší strany byla možná vidět lehká únava. Měli jsme čtvrtý přípravný zápas ve dvou týdnech s kvalitními soupeři z ligy. K tomu jsme udělali pár zbytečných chyb a bohužel to nedopadlo.

Další soupeř z ligy, jak vám týmy zatím sedí?

Někteří kluci tu ligu ještě nehráli a postupně si na to zvykají. Musíme si na ten rozdíl v kvalitě z druhé ligy všichni rychle zvyknout, protože začátek ligy se blíží.

Jde už v přípravných zápasech vidět rozdíl mezi první a druhou ligou?

Určitě. Hned v prvním zápase s Třebíčí. Ve druhé lize jsme dali góly hned na začátku zápasu, nebo jsme je potom přejeli ve třetí třetině. Tady má každý tým natrénováno a nedá nic zadarmo. V tomhle je ten rozdíl asi největší.

Máte týden mimo zápasové tempo, čemu se budete na tréninku věnovat?

Měli jsme pár dní volna, aby kluci, co měli nějaká lehká zranění se dali dohromady. Na tréninku nás bude čekat zaměření hlavně na herní systém, abychom se vyvarovali zbytečným chybám, které se ještě občas objeví.

V dalším zápase vás čeká opět tým z Jihlavy, co budete chtít změnit oproti minulému nevydařenému zápasu?

Určitě budeme chtít změnit výsledek. Už víme, co čekat a musíme se na to víc připravit. V přípravě Jihlava zatím hrála nejlépe a nejvíce nás její styl hry potrápil.

Čekáte v lize ještě těžší soupeře než ty, co si vyzkoušíte už v přípravě?

Myslím si, že určitě. Týmy jako jsou Zlín, Poruba… to bude ještě jiný hokej. Nejlepší zápasy i pro fanoušky budou určitě s Třebíčí, protože je nejblíž. Jinak ta liga bude určitě hodně vyrovnaná. Každý bude moct porazit každého a stejně tak každý s každým prohrát.

Znojemský hokej má v CHANCE lize svoji historii, dokáže návrat přivést více fanoušků na stadion?

Čekáme, že přijde více fanoušků než minulý rok. Na rozdíl od druhé ligy je v první lize hodně zajímavých klubů a hráčů, na které se budou chtít přijít lidé podívat. Největší lákadlo budou určitě vyhecované zápasy s již zmiňovanou Třebíčí a určitě i Jihlavou.

NEWSLETTER