Mládí vpřed, ve Znojmě pokračují útočníci Masař a Kučera

Aktuální zprávy
ÚT 5. 9. 2023
Orli se drží plánu, který byl řečen před sezónou: „Dáme šanci mladým hráčům.“ Proto dalším příkladem tohoto spojení jsou útočníci Jakub Masař a Jan Kučera, kteří uspěli na zkoušce a v Orlím dresu si zahrají CHANCE ligu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jakub Masař je odchovancem Komety Brno, zde působil od útlého věku až do sezóny 2017/2018. V tomto roce se mu podařilo nasbírat úspěšných čtyřiatřicet kanadských bodů a přesunul se na dva roky do Liberce. Hned první sezónu navázal bodově na tu předešlou v Brně a získal i titul mistra extraligy s U16. Po této štaci strávil dvě sezóny ve Zlíně. I zde rozhodně nevyšel bodově naprázdno. Naskočil do sedmapadesáti utkání a nasbíral znovu čtyřiatřicet bodů. Loňský rok se vrátil zpět do Komety, kde za U20 odehrál padesát utkání. Po konci sezóny se začal od počátku připravovat tento dvacetiletý útočník s týmem Orlů. Podával dobré výkony v tréninku i v zápasech a poprvé v kariéře si zahraje v seniorském hokeji za Znojmo.

„Kuba Masař je pracovitý hokejista, který se chce zlepšovat, má chuť do tréninku a měl by zvýšit konkurenci mezi těmi mladšími hráči, aby se každý z nich popral o své místo," vysvětluje trenér Beroun.

Jan Kučera - jde o nejmladšího člena znojemské letky, devatenáctiletý forward se oproti Jakubovi Masařovi připojil k týmu teprve nedávno. Jde o odchovance šumperského hokeje, kde od mladších let poukazoval na svůj talent a díky tomu také pendloval mezi Olomoucí a Šumperkem. Dospělý hokej okusil poprvé v roce 2020, tehdy za "draky" odehrál v CHANCE lize šestnáct utkání a vstřelil i dvě branky. Další sezónu už strávil celou v Olomouci, kde si za U20 připsal v čtyřiceti utkáních jedenáct branek a k tomu pětatřicet asistencí. V loňském roce zůstal taktéž věrný "kohoutům" a stal se dokonce i jejich kapitánem v juniorské extralize. Znovu se prezentoval skvělou produktivitou, posbíral dvaatřicet bodů a zahrál si i šest utkání v nejvyšší české soutěži - Tipsport extralize. Ve Znojmě i za krátkou dobu na sebe poukázal svou bojovností a šikovností, díky tomu si zahraje v CHANCE lize.

„Před sezónou jsme chtěli mít širší kádr, abychom mohli čelit tomu, kdyby nám někdo z důvodu zranění vypadl. Měl jsem na Honzu Kučeru od začátku výborné reference. Mluvili jsme spolu poprvé někdy na přelomu května a června. Poté se bohužel situace zkomplikovala, důvodem byla zkouška v jeho bývalém klubu, kde se spolu nějakým způsobem nedohodli. Nakonec jsem ale moc rád, že k nám přišel a vidím v něm obrovský potenciál do budoucna. Na to že je mu teprve devatenáct let, tak se prezentuje výbornými výkony," popisuje příchod mladého útočníka hlavní trenér Znojma.

Spolu s dvěma hráči, kteří na zkoušce uspěli, působil ve Znojmě od začátku přípravy také Matěj Zabloudil. S klubem se však nedohodl na podmínkách a angažmá u Orlů pro něj končí. Klub mu děkuje za odvedené služby a přeje hodně štěstí do budoucna.

NEWSLETTER