Největší respekt mám z cesty do Sokolova, směje se Jakub Masař

Rozhovory
NE 10. 9. 2023
Dvacetiletý útočník Orlů Znojmo Jakub Masař před pár dny uspěl na zkoušce a bude součástí týmu pro následující sezónu. Sám hráč je připraven se o dobré místo v sestavě poprat a pochvaluje si i první zkušenosti v seniorském hokeji.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Klub nedávno potvrdil vaše setrvání v týmu. Jaké jsou pocity?

Jsem moc rád, že se mi to povedlo a těším se na první zkušenosti v mužském hokeji.

Hlavní trenér Jiří Beroun citoval, že vaše posílení, spolu s Janem Kučerou, bere jako zvýšení konkurence mezi mladšími hráči, vnímáte to podobně?

Budu se určitě snažit najít si své pevné místo v sestavě. Konkurence tudíž vzroste, bude to jen na mě, jak se předvedu a jestli si to místo opravdu najdu.

Co naopak starší hráči? V týmu působí Tomáš Svoboda s Janem Hruškou. Radí vám mladším, pomáhají v různých situacích, je to pro vás motivace i v tomto ohledu?

Je super, že v kabině máme takové hráče, kteří za sebou mají skvělou hokejovou kariéru. Vždy když se třeba něco nepovede nebo si nevíme rady, tak nám rádi pomohou a od takových hráčů jsou tyto rady rozhodně nejcennější.

Absolvoval jste s Orly přípravu od samého začátku. Jak jste se sžil se spoluhráči v kabině?

Kabina je super. Máme skvělý kolektiv, který funguje. Dokonce jsme si před sezónou domluvili výlet na vodě, kde se parta pěkně utužila. Myslím, že vše šlape, jak má.

Čeká vás první sezóna v seniorském hokeji, jaká jsou vaše očekávání?

Těším se moc na tuto příležitost. Jsem zvědavý jaká bude úroveň soutěže a hlavně jak se s tím poperu sám. Cítím, že připravený jsem dobře a věřím, že to bude dobrá sezóna.

Byl přechod mezi seniory znát už i v odehraných přípravných zápasech?

Určitě ano. Hra je více taktická a tvrdší. Juniorský hokej je řekl bych divočejší - neustále od něčeho k něčemu. Zde naopak má určitý řád, který když se dodržuje, tak funguje.

Na kterého soupeře se v CHANCE lize nejvíce těšíte a na druhou stranu z jakého týmu budíte největší respekt?

Řekl bych, že nejvíce se těším asi na Zlín, protože jsem zde strávil dvě sezóny. A respekt? Jediný respekt mám z cesty do Sokolova, která bude nejdelší (smích).

NEWSLETTER