Znojemské hokejisty vyzvou kališníci

Naši soupeři
ÚT 17. 10. 2023
Tým z královského města Znojma čeká další ostrý chanceligový střet. Tentokrát se pokusí ve třináctém kole zabodovat na ledě Litoměřic. Úvodní buly bude vhozeno v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Naposledy se Znojmo střetlo s Dynamem Pardubice B. Zápas byl velmi vyrovnaný. Orli měli spoustu nebezpečných příležitostí k vstřelení branky, bohužel jim štěstí nepřálo a žádný z kotoučů síť nerozvlnil… Ve druhé třetině se díky gólu Herčíka dostali do vedení hosté a jihomorované museli skóre dotahovat. Vyrovnání přišlo necelé tři minuty před koncem klání. Trefil se kapitán Tomáš Svoboda. V samotném prodloužení znojemští faulovali a ponechanou výhodu následně proměnil Dominik Hrníčko. Orli z utkání nakonec vytěžili jeden bod. Trápení nováčka druhé nejvyšší české soutěže tak bohužel nadále pokračuje…

„Dnes to byl náš souboj s obranou a brankářem Pardubic. Šancí jsme měli opravdu dost a díky bohu za jeden gól, nemuseli jsme mít také nic. V kabině jsem klukům řekl, že je předpoklad, že z těch šancí prostě ty góly musí začít padat a na rozdíl od části fanoušků si nemyslím, že kluci nebojovali. Prali se o gól až do sedmapadesáté minuty, vyrovnání a zisku bodu nakonec dosáhli,“ řekl po utkání hlavní trenér Václav Baďouček.

Následující zápas s Litoměřicemi bude speciální pro Tomáše Svobodu. Znojemský kapitán je totiž odchovancem tamějšího klubu. V sezóně 20/21 Orli Znojmo působili ve druhé lize. Řádění koronaviru však nedovolilo, aby se zbytek poloprofesionální soutěže dohrál. Hráči si tak museli najít jiná angažmá a Svoboda jej našel v rodných Litoměřicích. Zmíněný hráč se navíc díky své brance z posledního utkání dostal do čela produktivity týmu. Hned za ním je na druhém místě produktivity s deseti body Anton Karlsson. Mezi obránci je ofenzivně nejpřínosnější se sedmi body Jan Bartko. Právě obranná část je jedna z věcí, která Znojmo nejvíce trápí…

Naopak s týmem se loučí brankář Matěj Žajdlík. Pětadvacetiletý gólman v této sezóně nenastoupil do žádného prvoligového utkání. V loňském roce byl nedílnou součástí orlí skládačky, když pomohl jihomoravanům vychytat postup do CHANCE ligy, nyní však jeho znojemská cesta končí. Klub zároveň Matějovi děkuje za odvedené služby a přeje hodně štěstí v kariéře. Na soupisce aktuálně zůstává dvojice maskovaných mužů - Dominik Groh a Roman Durný.

Soupeř, který ve středu znojemské hráče vyzve je v této sezóně v odlišnější situaci. Kališníkům aktuálně náleží pátá pozice v tabulce. Z dvanácti odehraných duelů se jim podařilo sedmkrát zvítězit. Naopak Stadionu nevyšla utkání s Přerovem, Porubou, Pardubicemi, Třebíčí či se Vsetínem. Nebudeme-li se dívat na kádr jako celek a zaměříme se na hlavní individuální stránky, v kterých spočívá síla kádru ze severozápadní části republiky, nalezneme už první jména na samotné špičce tabulky nejproduktivnějších hráčů CHANCE ligy. Na druhém místě se nachází s patnácti body Přemysl Svoboda, totožný počet má na svém kontě také Fin Riku Sihvonen. Dále můžeme jmenovat Josefa Jíchu, Filipa Kuťáka, Markuse Korkiakoskiho nebo Tomáše Gumana. Poslední jmenovaný, má také odehraná utkání ve znojemských barvách a to konkrétně v letech 2017-2018. Litoměřice mají s věkovým průměrem 23 let nejmladší tým celé soutěže. Dravé mladí je opravdu obsaženo ve velké části na všech postech a co je nejdůležitější, že funguje. V obraně vyčnívají např. Michael Krutil, Jakub Černohorský a nebo zkušený Patrik Husák. Mezi maskovanými muži nastupuje duo Lukáš Pařík a Oldřich Cichoň.

HC Stadion Litoměřice působí v CHANCE lize od sezóny 2010/2011, šlo tedy zároveň o rok, kdy se Orli až doposud mihli naposledy v českých vodách, než se přesunuli do mezinárodní soutěže. Poslední vzájemný střet v Kalich Areně dopadl lépe pro domácí tým, když výhru 3:2 udolal v samostatné nájezdové loterii. Bude se historie opakovat nebo Znojmo získá větší počet bodů na svou stranu?

Samotný zápas můžete sledovat online na Hokejka.tv.

NEWSLETTER