Pohled do statistik – přesilové hry

Statistická smršť
SO 11. 11. 2023
Během reprezentační přestávky mají Orli jasný cíl, zlepšit přesilové hry. Podívejme se do centra statistik ligy na to, jak si v přesilových hrách vedou jednotlivé týmy po devatenácti odehraných zápasech CHANCE ligy.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Nejúspěšnější tým v přesilových hrách je HC Baník Sokolov. S úspěšností 25.76 % si drží náskok v tabulce této statistky. V 66 početních výhodách dokázali vstřelit 17 gólů a 1 gól v početní výhodě sami inkasovali.

Na druhém místě s úspěšností 23.38 % a zároveň s nejvíce vstřelenými góly v přesilových hrách jsou HC Stadion Litoměřice. Dostali celkem 77 početních výhod a dokázali je proměnit na 18 úspěšných zásahů a během přesilové hry sami inkasovali 2 branky.

Třetí místo patří týmu, který se v bodové tabulce nachází na úplném konci. HC Frýdek-Místek se tedy alespoň v této tabulce nachází na vyšších příčkách s úspěšností 20 %. V 55 početních výhodách, což je zároveň nejméně ze všech týmů, dokázal vstřelit 11 gólů a 4 i obdržet.

V těsné ztrátě za Frýdkem-Místkem je na čtvrtém místě s 19.48 % VHK ROBE Vsetín. V 77 možnostech dokázali vstřelit 15 gólů a 1 inkasovat.

Páté místo hájí Jestřábi z Prostějova. Úspěšnost 19.05 % si LHK Jestřábi Prostějov vysloužili z 84 početních výhod, ve kterých dokázali vyprodukovat 16 přesných zásahů a stejně jako většina týmů 1 gól inkasovali.

Na šestém místě se nachází tým z prvního místa bodové tabulky HC RT TORAX Poruba s úspěšností 17.11 %. Vládce ligy dokázal v 76 přesilových hrách vstřelit 13 gólů a 1 inkasovat.

V polovině této tabulky tedy na sedmém místě se nachází SK Horácká Slavia Třebíč. Horáci dostali celkem 93 příležitostí přesilových her, což je zároveň nejvíce z celé ligy. Dokázali je proměnit v 15 gólů a tím vytvořit úspěšnost 16.13 %.Stejně jako většina týmů i Třebíč ve vlastní početní výhodě 1 gól inkasovala.

Osmé místo patří týmu, který ve vlastní výhodě obdržel nejvíce gólů a to hned 6. HC Slavia Praha si za 70 přesilových her vysloužila 11 gólů a jejich úspěšnost je 15.71 %.

Na devátém místě se nachází Berani Zlín, kteří zároveň jako jediný tým v přesilové hře neinkasovali ani jediný gól. Naopak jich 12 dokázali vstřelit v 82 výhodách a jejich celková úspěšnost je 14.63 %.

Nepatrně zpět se drží na desátém místě HC Dynamo Pardubice B s úspěšností 14.47 %. Pardubičtí dokázali v 76 přesilových hrách vyprodukovat 11 branek a 4 sami inkasovali.

Jedenácté místo patří HC LERAM Orli Znojmo s úspěšností 11.39 %. Celkový počet přesilových her je zároveň čtvrtý nejvyšší z ligy. V 79 početních výhodách dokázali znojemští hokejisté vyprodukovat 9 přesných zásahů a 1 gól inkasovat.

HC ZUBR Přerov se drží na dvanáctém místě s úspěšností 11.11 %. Mužstvo, které má druhý nejnižší počet přesilových her. Z 63 možností dokázali vytěžit 7 branek a 1 inkasovat.

Na třináctém místě s úspěšností 10.77 % se nachází tým SC Marimex Kolín. V 65 přesilovkách dokázali vstřelit stejně jako Přerov 7 gólů, ale i 3 obdržet.

Tým, který má nejhorší přesilové hry v lize je HC Dukla Jihlava. S úspěšností 2.67 % se nachází bezkonkurenčně na čtrnáctém místě této statistické tabulky. Za 75 početních výhod dokázali vstřelit pouze 2 branky a 1 inkasovat.

NEWSLETTER