Zahradníček zůstává do konce sezóny, Havlát odchází. Další změny možné

Aktuální zprávy
PO 13. 11. 2023
Obránce Jan Zahradníček bude v A-týmu Orlů působit na hostování až do konce aktuální sezóny. Tým naopak opouští útočník Robert Havlát, který v posledních zápasech nenastupoval vinou nepříjemného zranění. Další zápasy ve Znojmě už nepřidá. Vedení klubu zároveň s hráči vedlo pohovory a další změny jsou možné.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jan Zahradníček je sedmadvacetiletým rodákem z Nového Jičína, kde ve zdejším klubu působil do svých šestnácti let. V roce 2011 se přesunul k třinecké mládeži a jeho kariéra začala nabírat dobrý směr. V letech 2017 až 2018 se zúčastnil i mládežnických reprezentačních mistrovství světa do osmnácti let. Následný ročník poprvé v kariéře okusil i seniorský hokej. Ve 2.lize nastoupil do jedenácti utkání za svůj mateřský klub. Poslední sezónu v kategoriích U20 zakončil snad tím nejlepším možným způsobem. S Třincem se mu podařilo získat titul mistra juniorské extraligy. Následně se přesunul naplno do mužského hokeje, kde pendloval hlavně mezi Frýdkem-Místkem a Třincem.

Jeho prozatímním vrcholem kariéry jsou tři tituly české Tipsport extraligy s Oceláři Třinec. Celkově má v nejvyšší české soutěži odehraných 102 utkání a vyzkoušel si také Ligu mistrů či Spengler Cup. Za Orly v letošním ročníku nastoupil k devíti utkáním, v nichž si připsal gól a dvě asistence. Nyní tak tento počet zásadně rozšíří a trenérům bude k dispozici ve zbytku ročníku.

Na soupisce CHANCEligového nováčka ze Znojma už naopak nebude figurovat další jméno útočníka. Po odchovancích Špačkovi s Piglem, končí v červenobílém dresu také Robert Havlát. Na jihu Moravy odehrál pětadvacetiletý centr celkem osmadvacet zápasů. Lepila se na něj bohužel četná zranění. Loňský ročník nedohrál, i tak dostal příležitost vyzkoušet si prvoligový hokej. Letos jej zpočátku opět trápil fyzický problém, ale dokázal se vrátit.

Z duelu ve Zlíně si však odnesl nepříjemný zážitek, kdy ve druhé třetině schytal ránu bruslí do obličeje a byl převezen do nemocnice. Během reprezentační přestávky se definitivně zotavil, nicméně jeho angažmá ve Znojmě je u konce a v orlím dresu jej už neuvidíme. Vedení Orlů přeje Robertovi hodně štěstí do dalších let a děkuje za odvedenou práci.

Management klubu dál intenzivně sleduje situaci na trhu, zároveň klade důraz i na zlepšení výkonů stávajících hráčů. „S řadou hráčů proběhly během reprezentační přestávky pohovory. Hlavně u těch, kde poměr cena / výkon neodpovídá tomu, co bychom si představovali. Nyní očekáváme, že v nejbližších utkáních uvidíme zlepšení. Pokud ne, budeme věci řešit dále," konstatuje prezident klubu Pavel Ohera.

Statistiky Jana Zahradníčka

NEWSLETTER