Zkušenost s velkým Z! Do Znojma přichází Jan Berger

Aktuální zprávy
PO 27. 11. 2023
Orli hlásí před pondělním zápasem s béčkem Pardubic bleskovou posilu. Je jí čtyřiatřicetiletý Jan Berger, prvoligový veterán s více jak 600 starty v druhé nejvyšší soutěži. Přichází z Dukly Jihlava a již v pondělním kole by měl poprvé nastoupit ve znojemském dresu.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Berger pochází z východních Čech a hokejově vyrostl v mládežnických kategoriích Hradce Králové. Tam dlouhé roky působil v prvoligovém kádru a potkal se se Znojmem už v sezónách 2009/10 a 2010/11, kdy Orli v lize po konci v extralize působili. A zatímco Znojmo poté odletělo do mezinárodních vod, Hradec získal práva na extraligu. V nejvyšší soutěži se ale tomuto útočníkovi nepovedlo nikdy zakotvit nastálo, a tak sbíral na své konto především starty v CHANCE lize.

Působil postupně v Havlíčkově Brodě, Šumperku, Litoměřicích, Kadani, Přerově, Prostějově, Vsetíně a naposledy Jihlavě. Celkem má na svém kontě úctyhodných 608 zápasů v CHANCE lize, v nichž si připsal 118 gólů a 120 asistencí. Vždy navíc platil za úspěšného hráče na buly. Nyní přichází do Znojma, kde se pokusí podpořit snahu Orlů o posun do klidnějších vod tabulky.

Poprvé by měl nastoupit již v pondělním duelu na ledě B-týmu Pardubic, který startuje v 18:00.

Statistiky Jana Bergera

NEWSLETTER