Orli v dalším domácím zápase vyzvou Litoměřice

Naši soupeři
ÚT 28. 11. 2023
Aktuálně se nachází pouhý bod od posledního místa. Znojemští hokejisté tak nutně potřebují získat tři body. Zároveň se pokusí protáhnout bodovou sérii z domácích utkání, v cestě jim ale stojí Litoměřice. Zápas začíná ve středu od 18:00 ve znojemské Nevoga aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Litoměřice se v posledním venkovním zápase utkaly se Sokolovem. Kališníci vstoupili do utkání aktivně a hned v první třetině se ujali vedení. To si dokázali pohlídat až do konce zápasu a ze Sokolova si odvezli tři body po výhře 4:2. Do dalšího utkání nastoupili na domácí půdě proti Zlínu. Vyrovnané utkání rozhodl ve prospěch Litoměřic Markus Korkiakoski, když dokázal využít přečíslení dva na jednoho. V druhém domácím utkání za sebou vyzvali poslední Frýdek-Místek. Frýdečtí hokejisté překvapili Litoměřice stejně jako Vsetín. V zápase nedali Litoměřicím žádnou šanci a zvítězili 4:0. Po pětadvaceti kolech se Kališníci nachází na třetím místě s čtyřiačtyřiceti body.

Nejproduktivnějším hráčem Litoměřic je finský útočník Riku Sihvonen. Nastoupil do třiadvaceti zápasů, ve kterých si připsal sedm gólů a patnáct asistencí. Z řad obránců si vede nejlépe Michael Krutil, v sedmnácti zápasech si připsal čtyři góly a šest asistencí.

V bráně Litoměřic odchytal nejvíce zápasů Lukáš Pařík. Ten už však odešel do extraligového Liberce. Nový maskovaný muž Oliver Šatný, který přišel místo Lukáše Paříka, odchytal zatím pouhých devět minut v zápase s Frýdkem-Místkem, když ho trenéři poslali do brány za nepříznivého stavu 0:4. Soupeř na něj vyslal jen tři střely, všechny tři dokázal pochytat.

Orli do posledního domácího zápasu nastoupili proti Vsetínu. Utkání měli velmi nadějně rozehrané a po druhé třetině vedli dvoubrankovým rozdílem 3:1. Ve třetí třetině však hosté dokázali srovnat a následně získat i druhý bod navíc za výhru 4:3 v prodloužení. Do dalšího utkání vyjeli na led Pardubic B. Po nepovedené první třetině odcházeli do kabin za nepříznivého stavu 0:3. Pardubice si náskok pohlídali až do konce zápasu, a tak se Orli zpět do Znojma vrátili bez bodů. Znojmo se s Litoměřicemi již setkalo ve třináctém kole CHANCE ligy. Ve vzájemném utkání si vedl lépe tým z Litoměřic a zvítězil poměrem 4:2.

Ještě před pondělním zápasem v Pardubicích Orli zapsali na soupisku novou posilu. Je jí čtyřiatřicetiletý Jan Berger, který přišel z nedaleké Jihlavy. V CHANCE lize má celkem 608 zápasů, v nichž si připsal 118 gólů a 120 asistencí.

Znojmu se na domácí půdě daří mnohem lépe než na ledě soupeře. V domácích zápasech získali devatenáct bodů, zatímco na ledě soupeře získali pouze čtyři. V posledních čtyřech zápasech, které Orli sehráli na ledě Nevoga arény, dokázali vždy získat alespoň jeden bod. Podaří se jim protáhnout sérii proti jednomu z nejtrestanějších týmů tabulky?

Zápas můžete sledovat online na Hokejka.tv

NEWSLETTER