Odstartovala druhá polovina základní části a Orli letí na Zubry

Naši soupeři
ÚT 5. 12. 2023
Orli se po týdnu vrací zpět do zápasového boje. Ze sedmadvacátého kola proti Jihlavě je odstavila sněhová kalamita. Po neplánované přestávce se tedy v začínající druhé polovině soutěže představí na ledě Přerova. Utkání začíná ve středu od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Přerov se po sérii proher dokázal dostat do vítězné pohody a téměř v každém z posledních pěti utkání bere body. Zlom nastal při domácím zápase proti Sokolovu, ve kterém sice Zubři získali pouze jeden bod, ale hned v následujícím zápase proti Jihlavě si z Pelhřimova odvezli všechny tři body. Doma dokázali přetlačit na nájezdy i Berany ze Zlína. V následujícím utkání v Třebíči sice zaváhali a odjeli bez bodů, ale další venkovní tažení do Kolína bylo opět úspěšné a získali po prodloužení dva body. Tato osmibodová nadílka za posledních pět zápasů dostala Zubry na osmé místo v tabulce s celkovými čtyřiceti body.

Nejproduktivnější hráč se čtrnácti body je útočník David Březina. V devatenácti zápasech dokázal vstřelit osm gólů a na šest jich přihrát. Z řad obránců si nejlépe vede Robert Černý, který v sedmadvaceti zápasech dokázal vyprodukovat tři góly a sedm asistencí. V brankovišti kraluje jednadvacetiletý Michal Postava. Tento mladík dostává nejvíce prostoru a důvěru oplácí úspěšností. Jako druhý nejúspěšnější brankář v celé lize má 94,23 % úspěšnost a 1,89 gólu na zápas.

Orli se Zubry sehráli již dvě vzájemná utkání. V tom první na ledě Přerova znojemští hokejisté těsně nestačili a odvezli si porážku 2:3. V odvetě na domácím ledě nedokázali srovnat účty a i podruhé byl v zápase úspěšnější tým z Přerova a odvezli si tři body po výhře 4:2.

Znojemští hokejisté nyní zažívají nelehké období. Poslední chuť výhry okusili v polovině listopadu, kdy doma dokázali porazit pražskou Slavii. Od té doby získali pouze jeden bod v domácím zápase proti Vsetínu, ve kterém soupeř dokázal ve třetí třetině vyrovnat a vzít si bod navíc v prodloužení. Bohužel se tato série proher promítla i v celkové tabulce. Orli se nachází na posledním místě s třiadvaceti body a jedním odloženým zápasem. Slavia je nad Orly právě o jeden zápas, který sehráli navíc a o lepší skóre. Frýdek-Místek na dvanáctém místě má také vítězně odehrané kolo bez Znojma a mimo lepší skóre má ještě i jeden bod k dobru.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER