Orli po reprezentační přestávce míří do Sokolova

Naši soupeři
NE 17. 12. 2023
Znojemští hokejisté se pokusí navázat na výkon z posledních dvou zápasů a protáhnout sérii výher. V cestě jim ale stojí šestý Sokolov, který už Znojmo dokázal dvakrát porazit. Orli tak mají Baníku rozhodně co vracet. Zápas začíná v pondělí od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Sokolov se v posledním domácím utkání před reprezentační přestávkou utkal s týmem ze Zlína. Ve většině zápasu si vedl lépe Zlín. Ve třetí třetině Sokolov dokázal vyrovnat a utkání zdramatizovat. Zlín však na vyrovnání reagoval dalšími dvěma góly a Sokolov tak padl 2:4. Před týdenní pauzou čekal na Baník výjezd do Prostějova. Sokolovští se ujali vedení hned v první třetině a po zbytek zápasu si skóre dokázali pohlídat. Z ledu Jestřábů si tak odvezli tři body za výhru 5:2.

Tabulku produktivity Baníku vede sedmadvacetiletý útočník Daniel Kružík, který si v pětadvaceti zápasech připsal celkem pětadvacet bodů (10+15). Drží si tak průměrně jeden bod na zápas. Zároveň je nejlepší střelec i nahrávač týmu.

V bráně Sokolova se střídají hned tři úspěšní gólmani. Nejvíce odchytaných zápasů má na svém kontě třiadvacetiletý Petr Hamalčík. Odchytal čtrnáct utkání, v nichž si připsal ze 474 střel 443 úspěšných zákroků a svoji úspěšnost si drží na 93,46%. Druhý brankář Martin Michajlov odchytal jedenáct zápasů a úspěšnost zákroků si drží na 92,26%. Šestkrát Sokolovu vypomohl Vladislav Habal. Vyšlo na něj celkem 171 střel, 160 z nich dokázal pokrýt a úspěšnost zákroků tak má 93,57%.

Orli se Sokolovem změří síly již potřetí. Poprvé se s nimi setkali na ledě Baníku, kde padli 0:2. V rámci sedmnáctého kola je vyzvali na domácí půdě. Znojemští měli zápas dobře rozehraný, po druhé třetině odcházeli do kabin za stavu 3:1. Ve třetí třetině však Sokolov dokázal nepříznivé skóre vyrovnat a nakonec i převrátit na svoji stranu. Znojmo už reagovat nedokázalo a padlo tak těsně 4:5.

Orlům se před reprezentační přestávkou dařilo. Do posledního venkovního zápasu vyjeli na led Přerova. Utkání měli lépe rozehrané Zubři. Hokejisté Znojma však ukázali skvělý obrat a ze stavu 0:3 otočili na 5:3 a přidali tak druhou venkovní výhru v sezóně. Na svůj výkon chtěli navázat i na domácí půdě proti Zlínu. To se jim povedlo a Berany porazili 4:2 a přidali tak druhou výhru v řadě.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER