Orly čeká předvánoční výprava do Kolína

Naši soupeři
ÚT 19. 12. 2023
Na poslední zápas před vánočními svátky se znojemští hokejisté vypraví do Kolína. Po nevydařeném utkání v Sokolově Orli zkusí navázat na formu před reprezentační pauzou právě v Kolíně. Komu jednatřicáté kolo ligy nadělí body do tabulky se dozvíme ve středu od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Kolín sehrál poslední domácí zápas před reprezentační přestávkou proti Jihlavě. Gólovou přestřelku ukončil až v prodloužení kapitán Dukly Tomáš Čachotský. Kolín tak padl 4:5 a doma udržel pouze jeden bod. Po týdenním volnu se Kozlové vydali na led Pardubic B. V každé třetině vstřelili jeden gól a utkání se tak dostalo až do samostatných nájezdů. Vítězný nájezd proměnil až v sedmé sérii Petr Koukal a Kolínu tak zařídil bod navíc.

Nejproduktivnější hráč Kolína je útočník Josef Skořepa. V devětadvaceti zápasech nasbíral celkem šestnáct bodů za pět gólů a jedenáct asistencí. Z obránců si bodově vede nejlépe René Piegl, který také v devětadvaceti zápasech dokázal získat deset bodů za dva góly a osm asistencí. Brankář Jakub Soukup odchytal šestadvacet zápasů a je pátý nejúspěšnější brankář v lize. Své statistiky úspěšnosti drží na 92,64 % úspěšných zákroků a průměr 2,18 gólů za zápas.

Aktuálně se Kolín drží na jedenácté pozici s sedmatřiceti body. Stejně jako Znojmo mají jeden zápas k dobru. Forma za posledních pět zápasů je chvályhodná. Kolínští hokejisté dokázali vybojovat devět bodů. Z toho například i dva proti lídrovi z Poruby.

Vzájemné zápasy mají týmy za sebou již dva. První se odehrál na ledě Kolína a pro Orly nedopadl vůbec dobře. Schytali debakl 0:5. V odvetě na domácí půdě se soupeři dokázali postavit a vyhráli po samostatných nájezdech 3:2.

Znojemští hokejisté měli po reprezentační přestávce na programu dva venkovní zápasy. První odehráli v pondělí proti Baníku ze Sokolova. Po vyhrané první třetině, ve které se gólově prosadil Petr Beránek, však po zbytek zápasu nedokázali za záda Habala dostat další puk a padli 1:4. Poslední pokus nadělit si body před Vánoci mají ve středu v Kolíně. Do utkání nezasáhnou obránce Jiří Remta a útočník Kevin Horváth, kteří vypomůžou brněnské Technice v zápase proti Velkému Meziříčí.

Zápasy třicátého kola Orlům nepřály a tak se propadli zpět na poslední příčku v tabulce. Avšak stále mají zápas k dobru a stejné skóre jako soupeř na třináctém místě.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER