Po Vánocích opět čas na hokej

Naši soupeři
ÚT 26. 12. 2023
Vánoční svátky jsou u konce a přichází na scénu opět hokej. Po dvou předvánočních venkovních porážkách znojemští hokejisté budou chtít navázat na poslední domácí zápas, kdy dokázali zdolat Berany ze Zlína. Tentokrát vyzvou na ledě znojemské Nevoga arény Rysy z Frýdku-Místku. Utkání sousedních týmů v tabulce začíná ve středu od 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Rysi se před Vánoci dokázali dostat do výborné formy. V posledních pěti zápasech získali devět bodů. Tři body vybojovali v zápase proti Sokolovu, ve kterém vyhráli 5:2. Dále proti Pardubicím B po těsné výhře 2:1 a v posledním zápase proti Přerovu za vítězství 3:1. Nejbližším pronásledovatelům v tabulce Znojmu a Slavii tak odskočili na dvanáctém místě na rozdíl čtyř bodů.

Tabulku produktivity Frýdku-Místku vede šestatřicetiletý útočník Vladimír Svačina. Naskočil do jednatřiceti zápasů, ve kterých si připsal osm gólů a patnáct asistencí. Nejproduktivnější obránce Rysů je Daniel Kowalczyk, ten si v jednatřiceti zápasech připsal osm gólů a sedm asistencí. V bráně Frýdku se střídají dva gólmani. O jeden zápas více odchytal Vojtěch Mokry. V sedmnácti zápasech na něj vyšlo 593 střel, 549 z nich dokázal pochytat a úspěšnost zákroků si tak drží na 92,58 %. Druhý brankář Patrik Švančara zasáhl do šestnácti zápasů a úspěšnost zákroků má 91,65 %.

Další velká zbraň Frýdku-Místku jsou přesilové hry. Jejich procentuální úspěšnost je hned druhá nejlepší v celé lize. Dostali celkem jednadevadesát možností přesilových her a dokázali je proměnit na dvacet vstřelených gólů. Jejich úspěšnost je tak 21,98 %. Tým je zároveň i třetí nejméně trestaný. Celkem prozatím obdrželi 264 trestných minut. V této tabulce je hned před nimi tým Znojma s 270 trestnými minutami.

Orli s Rysy sehráli již dva vzájemné zápasy. První duel v rámci šestého kola ligy sehráli na ledě znojemské Nevoga arény. Z tohoto zápasu lépe vyšli znojemští hokejisté a porazili Frýdek 5:3. V druhé vzájemném zápase na ledě Polárky brali tři body opět domácí za stejný výsledek jako ve Znojmě 5:3.

Znojemští hokejisté ještě před reprezentační přestávkou dokázali vyhrát dvě utkání po sobě. První na ledě Přerova, kde Zubry přestříleli 5:3. Další výhru 4:2 přidali následně na domácím ledě proti Beranům ze Zlína. Avšak po přestávce nedokázali na vítěznou vlnu navázat a přivezli další dvě porážky. Z ledu Sokolova 1:4 a v Kolíně nedokázali vstřelit ani jediný gól a padli 0:1. Po jednatřicátém kole se usadili na třináctém místě s devětadvaceti body.

Připomeneme si i nejproduktivnější hráče Orlů. Na prvním místě se stále nachází kapitán Tomáš Svoboda. V šestadvaceti zápasech dokázal nasbírat třiadvacet bodů za jedenáct gólů a dvanáct asistencí. O druhé místo se dělí Martin Šťovíček s nejproduktivnějším obráncem Janem Bartkem. Oba mají na svém kontě osmnáct bodů. První jmenovaný za devět gólů a devět asistencí a druhý za pět gólů a třináct asistencí.

Do dnešního zápasu nastoupí jako brankařská jednička Roman Durný. Záda mu bude krýt mladý junior Jakub Svánovský. Dominik Groh na soupisce chybí z důvodu nemoci. Ze stejného důvodu chybí i obránce Dominik Tejnor. Obranné řady se budou muset obejít i bez Davida Šticha, který byl povolán zpět do obrany Českých Budějovic. Další hráč, jenž do zápasu nezasáhne z důvodu zranění je Kevin Horváth.

Zápas můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER