Orli na domácím ledě vyzvou Sokolov

Naši soupeři
PÁ 26. 1. 2024
Hokejisté Znojma se pokusí prolomit sérii čtyř proher v řadě. Do cesty se jim ale postaví Sokolov, který má ve vzájemných zápasech lepší bilanci. Přijďte Orly podpořit v cestě za důležitými body do tabulky. Utkání začíná v sobotu od 17:30 ve znojemské Nevoga aréně.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Poslední zápas Sokolov odehrál na domácím ledě proti Jestřábům z Prostějova. Jestřábi šli do vedení hned ve druhé minutě, Baník však ještě v první třetině dokázal vyrovnat. Další gól padl až na konci druhé třetiny do sítě Sokolova. Dále už žádné branky nepadly, a Sokolov tak na Prostějov nestačil a prohrál 1:2. K poslednímu venkovnímu zápasu vyjeli hokejisté Sokolova do Zlína, kde se ujali vedení po střele Vojtěcha Tomečka. Berani ještě vyrovnali na 1:1, Sokolovští ale rychle odpověděli a opět Zlínu odskočili, tentokrát na rozdíl dvou gólů. Na to už Zlín reagoval pouze jednou brankou, díky tomu si Baník připsal všechny tři body.

Nejproduktivnějším hráčem Baníku je Daniel Kružík, naskočil do devětadvaceti zápasů, ve kterých si připsal deset gólů a devatenáct asistencí. Na druhém místě se nachází Tomáš Vracovský. Ten dokázal nasbírat čtrnáct gólů a dvanáct asistencí, zároveň je i nejlepším střelcem Sokolova. Produktivitu obránců vede David Tureček, v devětatřiceti zápasech vyprodukoval čtyři góly a sedm asistencí.

Jedničkou v brankovišti je třiadvacetiletý Petr Hamalčík. Odchytal jednadvacet zápasů a inkasoval pouhých devětatřicet gólů. Úspěšnost zákroků si drží na 94,20%. Záda mu kryje devětadvacetiletý brankář Martin Michajlov, který zasáhl do patnácti utkání a z 411 střel, které na něj vyšly, jich pochytal 377. Díky tomu má úspěšnost zákroků na 93,75%. Sokolov má v záloze i třetího gólmana Vladislava Habala, jinak dvojku extraligových Karlových Varů, ten Baníku pomohl v devíti zápasech a úspěšnost zákroků si drží na 91,73%.

Brankářům pomáhají především hráči svojí obětavostí. Nacházejí se totiž na prvním místě v počtu zablokovaných střel v celé lize. Celkem jich dokázali zablokovat 479. Znojemští hokejisté se v této statistice nacházejí na třetím místě se 425 zablokovanými střelami.

Soupeři na sebe narazili již třikrát. Poprvé se utkali na ledě Baníku, kde Znojmo padlo 1:4. Podruhé se potkali ve znojemské Nevoga aréně. Orli měli zápas dobře rozehraný, během třetí třetiny však přišli o svůj náskok a po výhře 5:4 brali všechny tři body hokejisté Sokolova. Poslední vzájemný zápas sehráli na Zimním stadióně v Sokolově, kde Znojmo nedokázalo vstřelit ani jeden gól, ale naopak dva inkasovat. Proto si ze Sokolova odvezlo pouze prohru 0:2.

Do zatím posledního zápasu Orli vyjeli na led Zlína. Po třech třetinách byl stav nerozhodný 4:4, a tak se šlo do prodloužení, ani tam se ale nerozhodlo. V samostatných nájezdech byli úspěšnější zlínští hokejisté a Znojmo si odvezlo pouze jeden bod. V posledním domácím zápase přivítalo tým z Přerova, bohužel však Orli nedokázali vstřelit žádnou branku a na soupeře nestačili 0:2. V sobotu tak budou doufat v lepší výsledek.

Utkání můžete sledovat i online na Hokejka TV.

NEWSLETTER