Další důležitý boj, Orli letí na Rysy

Naši soupeři
PÁ 2. 2. 2024
Orli se pokusí navázat na výkon z domácích zápasů a získat do tabulky body ceny zlata. V cestě jim stojí Frýdek-Místek, který bude mít výhodu domácího prostředí. Doposud se totiž ve všech vzájemných zápasech radoval z vítězství právě domácí tým. Na Rysy ztrácí pouhý bod a vítězství alespoň za dva body by je odpoutalo od posledního místa tabulky. Důležité utkání začíná v sobotu od 17:00 v hale Polárka.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Frýdečtí amají za sebou důležitý zápas na ledě Pardubic. Dvakrát dorovnali jednobrankovou ztrátu a za stavu 2:2 se šlo do prodloužení, kde rozhodl ve prospěch Frýdku-Místku Kamil Walega. Do posledního domácího utkání nastoupili proti týmu ze Zlína a vedení se ujali hned v první třetině. Po zbytek zápasu Rysi skórovali ještě čtyřikrát a své vedení si udrželi až do konce utkání. Po výhře 5:2 si tak připsali všechny tři body do tabulky. Momentálně se nacházejí na dvanáctém místě s dvaapadesáti body.

Nejproduktivnějším hráčem Frýdku-Místku je šestatřicetiletý útočník Vladimír Svačina. Naskočil do třiačtyřiceti zápasů a na své konto si připsal deset gólů a sedmadvacet asistencí. Na druhém místě se nachází Rostislav Marosz, ten odehrál čtyřiatřicet utkání, ve kterých vstřelil dvanáct gólů a dalších patnáct dokázal připravit pro své spoluhráče. Tabulku produktivity obránců vede Daniel Kowalczyk. Ve čtyřiceti zápasech vyprodukoval osm gólů a deset asistencí.

V brankovišti Frýdku se střídají dva brankáři. Jedním z nich je dvaadvacetiletý Vojtěch Mokry. Odchytal čtyřiadvacet zápasů a vyšlo na něj celkem 814 střel, pouze 58 jich nedokázal zlikvidovat. Úspěšnost zákroků si tak drží na 92,87 %. O tři utkání méně odchytal jednadvacetiletý gólman Patrik Švančara. Soupeř na něj vyslal 626 střel, za jeho záda mu jich prošlo 55. Díky tomu má úspěšnost zákroků na 91,21 %.

Frýdek-Místek má v kádru momentálně nejobětavějšího hráče z celé ligy Jana Výtiska. V třiačtyřiceti zápasech zblokoval osmdesát střel a výrazně tak pomáha frýdeckým brankářům. Celý tým se v počtu zablokovaných střel nachází na čtvrtém místě. Před nimi na třetím místě se nachází právě Orli. Nejobětavějším hráčem znojemského kádru je obránce Jan Zahradníček, ten v jednatřiceti zápasech zablokoval padesát střel.

Pro vzájemné zápasy Frýdku-Místku se Znojmem platí výhoda domácího prostředí. Poprvé změřili síly na ledě znojemské Nevoga arény, kde Orli dokázali zvítězit 5:3. Podruhé se utkali na ledě Rysů. Výsledek byl opět stejný 5:3, tentokrát bral tři body opět domácí tým Frýdek-Místek. Potřetí se potkali opět ve Znojmě. Po výhře 5:2 znojemští hokejisté potvrdili výhodu domácí půdy.

Orli mají odehrány dva důležité domácí zápasy. V prvním z nich se utkali s týmem ze Sokolova. Nejprve se ujali vedení 3:0, které Sokolov dokázal vyrovnat. V přesilové hře opět vrátil Znojmu vedení kapitán Tomáš Svoboda. Znojemští přidali ještě další dvě branky a přehráli Sokolov 6:3. V druhém domácím utkání změřili síly s Kolínem. Orli šli do zápasu s posilou v brankovišti Janem Kavanem, ten Orlům pomohl svým skvělým výkonem k vítězství 1:0. Poslední venkovní utkání Znojmo odehrálo na ledě Zlína. Utkání bylo velmi vyrovnané a rozhodlo se až v samostatných nájezdech. Tam byli úspěšnější Berani ze Zlína, a tak si hokejisté Znojma odvezli pouze jeden bod. V sobotu se pokusí vybojovat další body získané na venkovní půdě.

Do dnešního zápasu v bráně nastoupí opět Jan Kavan. Do obranných řad se připojí David Štich a v útoku zůstává brněnská posila Petr Kratochvíl. Mimo sestavu se nachází Jan Sedláček. Mladíci Jakub Masař a Jiří Remta nastoupí za brněnskou Techniku.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER