Nové tváře v orlím hnízdě, do Znojma míří Gorčík, Bartko a Prokeš

Aktuální zprávy
NE 2. 5. 2021
Znojemští hokejisté hlásí první tři posily pro nadcházející ročník. Jihomoravský tým, který se po roční přestávce vrací do mezinárodních vod, ve svém kádru vítá tři kvalitní hokejisty: útočníky Sebastiana Gorčíka, Radka Prokeše a obránce Jana Bartka.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

„Všichni tři hráči patřili v uplynulém ročníku k vůdčím osobnostem svých týmů v CHANCE lize. Výborně bruslí, jsou pohybliví a věříme, že i u nás ve Znojmě v mezinárodní konkurenci budou produktivní. S ligou sice zkušenosti nemají, ale jsou v ideálním věku a věříme, že se s přechodem do nové soutěže poperou dobře. Měli by nastupovat spolu a dostat hodně prostoru," popisuje prezident Orlů Pavel Ohera.

Sebastian Gorčík začínal s hokejem v Šumperku, ale před sezónou 2009/10 přešel do kádru Karlových Varů, které se na dlouhou dobu staly jeho působištěm. V dresu západočeského celku nakoukl také do české nejvyšší soutěže, byl svědkem jeho sestupu do 1. ligy i následného návratu mezi elitu. V sezóně 2019/20 odehrál za Energii jen tři zápasy, následovalo pár utkání v Sokolově a po deseti letech odchod do prvoligového Vsetína, kde se nakonec stal jedním z klíčových hráčů. Hned v první sezóně si ve čtyřiačtyřiceti zápasech připsal čtyřiadvacet bodů, v té následující a zároveň poslední za valašský tým zaznamenal v jednatřiceti duelech sedmadvacet bodů, v play-off pak ve čtrnácti kláních přidal dalších šest bodů a stal se tak druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Pětadvacetiletý hokejista nakoukl i do všech mládežnických reprezentačních výběrů, na MS juniorů 2015 se v týmu potkal např. s Davidem Pastrňákem, Jakubem Vránou nebo Vítkem Vaněčkem.

O rok mladší Jan Bartko zahájil svoji kariéru v Novém Jičíně. Jeho kroky poté směřovaly do Třince, v jehož barvách okusil v několika zápasech extraligu, často vypomáhal prvoligovému Frýdku-Místku, za který v sezóně 2018/19 ve třiapadesáti zápasech posbíral úctyhodných dvaatřicet bodů. V té následující vyzkoušel první zahraniční angažmá, když odehrál dvaadvacet utkání s bilancí 1+5 za HCB Ticino Rickets, což je švýcarský hokejový klub a farma mužstev HC Lugana a HC Ambri-Piotta, avšak sezónu nakonec dohrál opět ve Frýdku-Místku. Jeho dalším a zatím posledním působištěm se stal Vsetín, za který odehrál jednu sezónu a byl jeho nejproduktivnějším obráncem, v čtyřiatřiceti střetnutích posbíral osmadvacet bodů, v play-off si ze čtrnácti soubojů odnesl bodů pět.

Také Jan Bartko si svými výkony vysloužil pozvánku do mládežnických reprezentací všech věkových kategorií.

Kromě vsetínského dua Orli přivádějí také šestadvacetiletého Radka Prokeše, odchovance Českých Budějovic, kde strávil většinu své kariéry. Působil i v prvoligových Benátkách, Prostějově a naposledy Havířově, kde si v uplynulé sezóně připsal úctyhodných 23 bodů v 16 zápasech! Kromě toho naskočil i do extraligy, za Motor nastoupil do 25 zápasů, v nichž si připsal tři góly a čtyři asistence. Nyní si vyzkouší mezinárodní konkurenci v dresu Orlů.

Foto: hc-vsetin.cz

NEWSLETTER