CHANCE liga - po 8. 1. 2024
36. kolo
Znojmo
2:0
0:0, 0:0, 2:0
Poruba
1/3
2/3
50'
60'

Senzace! Orli poráží lídra CHANCE ligy

Znojmo si připisuje důležitou domácí výhru za tři body. Svěřence ex-znojemského trenéra Jiřího Režnara porazili Znojemští po vyrovnané bitvě. Branka nepadla až do padesáté minuty, kdy dosavadně jistého Bláhu prostřelil kapitán Tomáš Svoboda. V poslední minutě ještě utvrdil vítězství Jan Hruška. Po zápase s pražskou Slávií se tak povedlo navázat na výhru Orlům i dnes. Zároveň šlo i o první vítězství s čistým štítem, které si připsal Dominik Groh.

Oba týmy začaly utkání v pozvolnějším tempu. První vážněji jevící se šance byla tečovaná střela Klimka, naštěstí mířila těsně vedle pravé tyče Grohovy branky. Zaútočili i na druhé straně domácí Orli. Tlak, který vytvořil Hruška s Jenyšem, ale Bláha dokázal odrazit. V samotném útoku se následně ukázal opět Pavel Jenyš spolu s Martinem Šťovíčkem. Zde gólu zabránilo pravé rameno brankáře Poruby. Orli v útoku pokračovali dále, tentokrát stál před Bláhou osamocený Lichanec. Mezeru mezi betony však najít nedokázal. S přelomem desáté minuty se hra opět zklidnila. Bystrost Bláhy prověřil pálící Mareš. Na opačné straně se po nahození Mrázka snažil kotouč do branky dostat Lukáš Krenželok, obrana Znojma ale zafungovala jistě. Po vyhraném buly Šťovíčka zajímavou ránu vyslal na branku Poruby Zahradníček. Ta ale mířila jen do výstroje maskovaného může. Na konci třetiny se v nejnebezpečnější příležitosti ukázal Petr Beránek. Finální klička do backhandu se mu ale nevyvedla. Skóre se tak neměnilo.

Ve druhé třetině měli zpočátku více ze hry opět domácí. Zájem o změnu skóre prokázali Hruška a Berger. Jejich pokusy byly ale neúspěšné. Nebezpečně se prezentovali i hosté. Ve 23. minutě vyslal nahrávku před branku Mrázek, na Krenželoka naštěstí byla až moc prudká, tudíž ji zachytit nedokázal. Po kombinaci s Razgalsem prověřil Groha také ex-orel Adam Sedlák, jeho střela byla vyražena betonem. Stav utkání zůstával i ve třicáté minutě nadále bezbrankový. Nemuselo tomu však být po další z akcí Znojma. První rána Svobody byla Bláhou vyražena. Kotouč se ale dostal ke Šťovíčkovi, který byl v jasné gólové šanci nepřesný. Další z hokejistů Znojemských, který Bláhu vyzkoušel, byl Jan Berger, ani on ale nedokázal najít lék na zmar jeho jistého výkonu. Vzápětí se o tentýž pokusil Pavel Jenyš, jeho svižná rána ovšem skončila jen mezi betony maskovaného muže v červeném dresu. I Poruba se pokusila oživit dosavadně ospalejší zápas. Se střelou Berishy měl Groh starosti, naštěstí se nenechal rozptýlit a znojemský tým podržel. Těsně před závěrem přišlo první vyloučení. Vysokou holí se provinil Erik Mareš a ostravský celek dostal výhodu přesilové hry. Netrvala však dlouho, proti pravidlům se provinil Klimíček a i Poruba musela jít do čtyř hráčů. Nejvážnější akcí této části hry byla jen střela Jana Zahradníčka. Ani druhá perioda zápasu nebyla na góly bohatá, do té poslední nastávající se tedy šlo stále s nerozhodným stavem 0:0.

Poslední perioda se odstartovala v duchu aktivního snažení ze strany Znojma. Torax se ale dokázal rychle přizpůsobit, hra se tedy oproti minulému průběhu zrychlila. V sedmačtyřicáté minutě se do zajímavého úniku dostal Vehovský, výbornou obrannou práci ale ukázal Tejnor. Blízko změny skóre byl následně Dominik Sklenář. Na poskakující kotouč před Bláhou v přesilovkové akci byl bohužel krátký. Co ale už skončilo gólem, byla akce trojice Lichanec Šťovíček – Svoboda. Poslední dosavadní posila orlí letky vybojovala kotouč, který byl poslán na Martina Šťovíčka. V mezikruží už byl připravený znojemský kapitán, který nekompromisní ránou otevřel skóre. Vedení Orlů Porubu nakoplo. Vážně pálil Mrázek, lapačka Groha naštěstí byla silnější. Znojmo se v posledních minutách usadilo v obranném pásmu a bránilo výsledek. Torax to zkusil ještě při hře bez brankáře, což zahrálo Orlům do karet podruhé. Jan Hruška měl před sebou dost volného prostoru a rozhodl střelou do prázdné brány o senzační výhře Znojma.


Ohlasy trenérů

Tomáš Jakeš (Znojmo): Pro nás to byl strašně důležitý zápas. Nechtěli jsme jim dát žádný prostor, protože Poruba má silný tým a šikovné hráče. Chtěli jsme jim to co nejvíce znepříjemnit a čekat na naši šanci. V první třetině jsme nevyužili dvě jasné gólové šance. Věřili jsme tomu, že s nimi zvládneme hrát až do konce a štěstí se otočí na naši stranu. Výborně nás podržel brankář a celý tým šlapal od prvního do posledního. I když tam byly drobné chyby, ale to k tomu patří. Z toho vypramenilo, že se hra přelévala z jedné strany na druhou a čekalo se, kdo bude dodržovat taktiku a vyjde šťastnější. Za výhru jsme moc rádi a děkujeme i fanouškům, že přišli a nezanevřeli na nás.

Jiří Režnar (Poruba): Hokej se nehraje na krásu, ale na branky. Když nedáte ani jeden gól, tak nemůžete vyhrát. V první i druhé třetině jsme měli hru pod kontrolou. Rozhodl zbytečný faul v útočném pásmu. My jsme se na Tomáše Svobodu připravovali. Věděli jsme, že má neskutečnou střelu z té strany a bohužel se mu to tam podařilo zase dostat. Druhý gól ve hře bez brankáře je už buď - nebo. Týmy ve spodní části tabulky hrají o život a potřebují body za každou cenu. My možná hrajeme hezčí hokej, ale pak nezvládneme dát góly a zbytečně se dostáváme do problémů.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

STATISTIKY HRÁČŮ

ČÍSLO JMÉNO G a STŘ b +/- tm
57 Jan Hruška 1 0 0 1 1 0
23 Tomáš Svoboda 1 0 0 1 0 0
10 Lukáš Adámek 0 0 0 0 0 0
71 Jan Bartko 0 1 0 1 1 0
93 Petr Beránek 0 0 0 0 0 0
44 Jan Berger 0 0 0 0 0 0
82 Daniel Bukač 0 0 0 0 1 0
20 Patrik Čermák 0 0 0 0 0 0
47 Jakub Jenáček 0 0 0 0 0 2
74 Pavel Jenyš 0 0 0 0 1 0
0 Peter Lichanec 0 1 0 1 0 0
94 Erik Mareš 0 0 0 0 0 2
53 Radim Matuš 0 1 0 1 1 0
9 Jiří Remta 0 0 0 0 0 0
72 Jan Sedláček 0 0 0 0 0 0
66 Dominik Sklenář 0 0 0 0 0 0
95 Martin Šťovíček 0 1 0 1 0 0
21 Dominik Tejnor 0 0 0 0 0 0
13 Jan Zahradníček 0 0 0 0 0 0

STATISTIKY BRANKÁŘŮ

ČÍSLO JMÉNO MIN STŘ INK ZÁS ÚSP a tm
98 Dominik Groh 60 24 0 24 100 0 0
CELKOVÉ STATISTIKY
NEWSLETTER