Dominik Groh: Cítím, že se náš výkon začíná zlepšovat

Rozhovory
ÚT 9. 1. 2024
Jeden z hlavních klíčů vítězného zápasu nad Porubou, ve kterém si připsal svoji první vychytanou nulu v sezóně. Dominik Groh hodnotí odehrané zápasy a děkuje všem fanouškům, kteří s týmem i v nelehké situaci táhnou za jeden provaz.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Vyrovnaný zápas s lídrem tabulky, jak byste ho zhodnotil?
Řekl bych, že výsledek mluví za všechno. Hra za celý zápas tomu odpovídá. Tlačili jsme se do brány, snažili jsme se všichni plnit to, co po nás trenéři chtěli, a přineslo to ovoce.

První vychytaná nula v sezóně, přišla ve správnou chvíli?
Určitě. Cítím, že se zase trošku zvedáme. Poslední zápasy už začínají vypadat tak, jak potřebujeme. Porazit lídra tabulky nám v tom dál určitě pomůže.

Opatrný hokej z obou stran, ale zároveň nebyla nouze o gólové příležitosti. Čekali jste takový styl hry?
Už v prvním zápase, který tady Poruba hrála, neměla tolik šancí a když už, tak je dokázali proměnit. Dneska jsme si na to dali pozor. Všechno jsme brali zodpovědně a díky tomu jsme minimalizovali jejich možnosti na vstřelení gólu. Stejně tak to udělali oni. Měli jsme tam šance, ale nedokázali jsme je proměnit.

Vrátím se k zápasu se Slavií. Dokázali jste přidat třetí vzájemné vítězství, jak vám soupeř vyhovuje?
Mně osobně hodně. Je to tým, který se snaží posílat hodně střel na bránu a tím pádem mám pořád práci a chytá se dobře. Týmově to bude určitě stejné, když jsme proti nim dokázali třikrát vyhrát.

S každým týmem jste sehráli již minimálně dva zápasy. Jde říct, kdo vám vyhovuje méně a kdo více?
Já mám určitě tým, který mi nevyhovuje. Pak jsou na druhé straně týmy, které naopak ano. Jak jsem již zmínil, třeba Slavia. Každý zápas začíná od nuly a je to sport, stát se může cokoliv. Vždycky věřím, že se nám podaří najít recept na každého.

Poslední venkovní zápasy byly i s podporou velkého počtu vašich fanoušků. Jak moc to vnímáte na ledě?
Jsme rádi, když vidíme, že máme někoho, kdo stojí pořád za námi. Hlavně letos, kdy nejsme v lehké situaci. Přesto jezdí takové dálky i na venkovní zápasy a fandí nám. Takovým fanouškům a nejen těm, i všem ostatním, kteří nám fandí, bych chtěl poděkovat.

I předkolo ligy je stále reálnou možností, co se pro to dá udělat?
Pokračovat v tom, co se tady teď děje. Zvedá se náš výkon, hra, bojovnost… všechno, co jsme chtěli. Když v tom budeme pokračovat, možnost tady je. Ale pořád se musíme soustředit postupně zápas od zápasu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER