K poslednímu přípravnému zápasu míří Orli do Třebíče

Naši soupeři
ÚT 8. 9. 2009
<em>Znojmo</em> - Prvoligová sezóna se nezadržitelným tempem blíží a již v sobotu začne její první kolo. Ještě předtím, než znojemští hokejisté začnou kolotoč zápasů druhé nejvyšší soutěže v republice, čeká je ještě jeden zápas. Ve středu zajíždějí Orli na led Horácké Slavie Třebíč, kde s tamním celkem sehrají poslední přípravné utkání, které bude zároveň generálkou na první ligu. Duel začne v 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Oba týmy na sebe v přípravě už jednou narazily. Stalo se tak před dvěma týdny, kdy celek z Vysočiny zavítal do znojemské Hostan arény. Zápas pro něj však neskončil šťastně. Třebíčští hráči nedokázali dát juniorskému brankáři Michaelu Pancovi, jenž v brance nahradil zkušenějšího Luboše Horčičku, ani jednu branku, naopak sami třikrát inkasovali a odvezli si z jihu Moravy porážku 0:3.

Horácká Slavia sehrála v letošní přípavě celkem devět zápasů s bilancí dvě výhry, dvě remízy a pět porážek. V posledním utkání podlehli celku HC Mora Olomouc na jeho ledě vysoko 2:6. Orli jsou na tom o něco lépe. Z deseti utkání sice zvítězili čtyřikrát a prohráli šestkrát, za soupeře jim však byly i extraligové celky, jako např. Zlín, Vítkovice nebo Třinec se kterými se Znojmo utkalo v rámci hokejového Tipsport Hockey Cupu.

Trenér Neliba bude mít k dispozici téměř kompletní kádr, se kterým vyrukuje i do sezóny první ligy. Dlouhodobě zraněný obránce Sojčík již trénuje, stejně tak jeho kolega David. Otazník se vznáší nad útočníkem Berounem. Mužstvo Orlů však ještě těsně před sezónou jeden hráč opustil, a sice Vladimír Kýhos, který se nevešel do sestavy.

Poslední vzájemné utkání

ORLI ZNOJMO - SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Protivný (Vyletelka), 34. Štach (Protivný, Kolafa), 39. Haman (Štrach, Havlík). Vyloučení: 9:13. Využití: 2:0. Střely na branku: 36:24.

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Horčička – Morava, Hořava, Štach, Protivný, Kolafa, Štrach, Lattner, David – Haman, Plášek, Vyletelka - Říha, Hradecký, Sedlák – Havlík, Meidl, Staněk – Barták

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ: Míča - Sedláček, Kaláb, Gula, Ostrčil, Sláma, Bulička, Koktan, Kadela R., - Laš, Dolníček, Látal - Burian, Zahradník, Obdržálek - Kadela E., Kundela, Fila - Přibyl, Klíma, Burián

NEWSLETTER