Účastníci ligy schválili přijetí Bratislava Capitals

ICE Hockey League
PÁ 24. 4. 2020
Všech jedenáct klubů mezinárodní soutěže dříve známé jako EBEL schválilo v pátek 24. dubna přijetí klubu Bratislava Capitals do ligy. Pokud slovenský klub do 4. května uhradí všechny vstupní poplatky, stane se oficiálně dvanáctým účastníkem.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jedním ze zásadních argumentů pro přijetí bratislavského celku s oficiálním názvem iClinic Bratislava Capitals se stala skutečnost, že se představitelé klubu domluvili na využívání stadionu Ondreje Nepely, arény s kapacitou přes deset tisíc diváků, která loni hostila zápasy mistrovství světa. V ní by měli hrát všechny své domácí zápasy.

Klub nemá dlouhou historii, založen byl v roce 2015, ale netají se svými ambicemi. Přilákal do svého kádru již letos spoustu zajímavých jmen, která mu pomohla k průběžnému vedení v 1. slovenské lize, než byla soutěž kvůli pandemii koronaviru přerušena.

"S radostí vítáme v lize nového mezinárodního účastníka a jsme přesvědčeni, že jsme v Bratislavě našli klub s obrovským potenciálem, který nám pomůže na naší cestě k úspěšné budoucnosti," řekl prezident ligy Karl Safron.

"Velmi si vážíme toho, že nás liga mezi sebe přijala. Jsme přesvědčeni, že dokážeme přispět k tomu, aby celá soutěž byla pro fanoušky ještě atraktivnější," vyjádřil se prezident iClinic Bratislava Capitals Ivo Ďurkovič.

Bratislava se tak po Fehérváru, Znojmu a Bolzanu stane čtvrtým mezinárodním účastníkem ligy.

NEWSLETTER