Orli se vrací domů. Přivítají nováčka z Hodonína

Naši soupeři
ÚT 29. 11. 2022
Odčinit minulé domácí zaváhání se hodlají ve 20. kole druhé ligy hokejisté Znojma proti nováčkovi z Hodonína, který se v posledních zápasech pod novým trenérem herně i výsledkově zvedá. Utkání bude na ledě Nevoga areny zahájeno ve středu v 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hodonínu patří s dvaceti body až osmé místo, poslední, které zajišťuje postup do play-off. Mimo svůj stadion sehráli osm zápasů a přivezli si dvanáct bodů, jednou vyhráli po 60. minutách, třikrát na nájezdy, dvakrát prohráli v prodloužení, jednou na nájezdy a jen v jednom případě odjížděli z ledu soupeře s prázdnou. Stalo se tak v úvodním venkovním klání sezóny v Havlíčkově Brodě, kde Hodonín utrpěl debakl 1:6.

Nováček druhé ligy se herně zvedá a pod novým trenérem Alešem Bachánkem získal v posledních šesti zápasech deset bodů a především drží sérii tří výher v řadě. S 15 body (8+7) je nejlepším hráčem týmu Aleš Dufek, o dva body horší (7+6) je Robin Medek a třetí je s 11 body (3+8) Jan Matějka.

Orli jasně vévodí tabulce své skupiny, z osmnácti utkání prohráli jen v jednom případě, v posledním domácím duelu nešťastně s Kopřivnicí, proti které nastřelili několik tyček, inkasovali tři smolné góly a nakonec vyválčili bod za prohru v prodloužení 3:4. Z ostatních duelů ale odcházeli vždy jako vítězové, na kontě tak mají dvaapadesát bodů, neuvěřitelných sto deset branek už vstřelili a jen pětadvacet inkasovali, z toho na domácím ledě pálili do černého dvaapadesátkrát a jen třináctkrát inkasovali.

V desítce nejproduktivnějších hráčů soutěže je hned sedm ze Znojma, tím nejlepším je s 33 body (17+16) veterán Tomáš Svoboda, druhý je s 31 body (10+21) jeho parťák ve formaci Jan Hruška a třetí s 30 body (18+12) Martin Šťovíček.

V brankovišti by měl tentokrát dostat přednost Matěj Žajdlík. Otazníky visí u startů Jana Sedláčka, Kirilla Nižnikova a Maxe Kotrby. Zápas na ledě Žďáru navíc nedohrál ani Robert Havlát.

První vzájemný duel na ledě Hodonína vyzněl lépe pro Orly, kteří zvítězili 4:1, když polovinu branek vstřelili ve vlastním oslabení.

Bulletin

Sestavy z posledních zápasů

Orli Znojmo:Groh – Kloz, Tejnor (A), Stránský, Zukal, Jenáček, Mareš, Remta – Čermák, Svoboda O., Špaček, Hruška (A), Svobota T. (C), Pigl, Köver, Adámek, Sklenář, Beránek, Šťovíček.
SHKM Baník Hodonín:Šurý - Šmach, Polesný, Vyrůbalík, Němec, Škápik, Kališ, Kučera - Bartes, Matějka, Krejčí - Romančík, Peš (C), Štědrý - Medek, Dufek, Charvát M. - Rauš.
NEWSLETTER