Orli opouští hnízdo a odlétají dobýt havířovský led

Naši soupeři
PÁ 20. 1. 2023
Po třech domácích výhrách čekají na znojemské hokejisty venkovní bitvy – hned třikrát v řadě musí za svým soupeřem odcestovat. První překážkou v honbě za body bude Havířov, aktuálně čtvrtý tým ligové tabulky. Zápas startuje v sobotu od 17:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Havířovští se po méně přesvědčivém startu do sezony zvedají a díky skvělé prosincové šňůře šesti výher se vyhoupli na čtvrté místo ligové tabulky. Úspěšná série vzala za své až minulou sobotu v Havlíčkově Brodě, kde hosté padli při vysokém skóre 3:9. Mužstvo kolem hlavního kouče Jiřího Raszky ale dokázalo rychle zvednout hlavu a ve středečním kole již zase bralo tři body z ledu Valašského Meziříčí.

Lídrem produktivity AZetu je Petr Antoníček s šestadvaceti body (13 + 13), vyrovnanou dvojici brankářů tvoří Martin Šindelka a Marek Štipčák. V sestavě Havířova nalezneme několik velmi ostřílených hráčů se zkušenostmi z nejvyšší soutěže, například i bývalého beka Komety Brno či Vítkovic Petra Kuboše. Zaujme také jméno kapitána Michaela Kolarze, jenž ve Znojmě strávil velkou část sezony 2013/2014.

Znojemští hokejisté odehráli během osmi dní tři domácí domácí zápasy a jak je jejich zvykem, ve všech plně bodovali. Výhry nad Vyškovem (3:2) a Opavou (4:2) byly hodně ubojované, avšak ve středu přišla na tým parádní střelecká chuť a Žďár nad Sázavou rozdrtil jedenácti trefami. Nyní se však orlí zrak upírá k duelu s Havířovem. „Bude to těžký soupeř, ale my se na něj zase připravíme. Sestava bude zřejmě prakticky stejná,“ nechal se po středečním utkání slyšet kouč Tomáš Jakeš.

Orli se s AZetem potkali mezi druholigovými mantinely již dvakrát. V prvním měření sil zvítězili Znojemští 5:1, jihomoravská odveta skončila rovněž po jasném skóre 8:3 v moci domácího týmu.

Rozhodčí zápasu

Hlavní rozhodčí:Tomas Šico
Čároví rozhodčí:Tomáš Kučera, Radek Jurčík

Sestavy z posledních zápasů

Orli Znojmo:Groh – Jenáček, Zukal, Stránský, Kloz (A), Sedláček, Mareš, Remta – Nižnikov, Beránek, O. Svoboda, Kotrba, Čermák, Sklenář, Adámek, Špaček, Pigl, Šťovíček (C).
AZ Havířov:Šindelka – Dudáš (A), Mrowiec, Kunc, Kuboš, Hudec, Kolarz (C), Ščurek - Kratochvil, Spratek, Pawliczek – Mrva (A), Ćmiel, Antoníček – Tvrdý, Pavlík, Haas – Havlík, Pastor.
NEWSLETTER