Radim Matuš: Musíme nabrat sebevědomí a vyvarovat se individuálních chyb

Rozhovory
ÚT 10. 10. 2023
Útočník Orlů Radim Matuš hodnotí v rozhovoru nevydařený zápas s Porubou i první venkovní body ze Slavie.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Hráli jste proti soupeři z prvního místa tabulky, s čím jste do zápasu šli?

Chtěli jsme hrát především aktivní hokej. Začátek zápasu jsme neměli špatný a plnili jsme to, co jsme si řekli. To se nám dařilo do doby, než jsme dostali vyrovnávací gól v oslabení. Gól na 1:2 šestnáct vteřin před koncem třetiny nám taky nepomohl. Druhá třetina byla kapitola sama o sobě. Zápas jako přes kopírák hlavně s tím v Třebíči. Dostaneme čtyři góly a potom to chceme nějak dohnat v poslední třetině. Ale troufám si říct, že žádný tým by zápas s Porubou za stavu 1:6 nedokázal otočit. Mají kvalitní kádr. Do třetí třetiny jsme šli s tím, abychom se za náš výkon nemuseli stydět a připravili se na další zápas.

Po obratu v první třetině soupeř v té druhé jasně dominoval, co tomu dáváte za vinu?

Konec první třetiny nedopadl moc dobře. Vyrovnání a další gól těsně před koncem do kabiny. Řekli jsme si, že se nic neděje, vedou jen o jeden gól a mohli jsme obraz hry držet pořád stejný. Bohužel se nám to nepovedlo. Nedokážu si vysvětlit, co se stalo a určitě se na to musíme ještě jednou podívat.

V útoku momentálně hrajete s Antonem Karlssonem a Tomášem Svobodou, jak vám spolupráce s nimi vyhovuje?

Těžko se hodnotí osobní pocity, když týmové výkony tomu neodpovídají. V lajně jsme si celkem sedli. Za poslední zápasy jsme spolu dali i nějaké góly, ale pořád to je až na druhém místě, když se prohrává.

V Porubě je poměrně dost bývalých hráčů Znojma. Bylo to zajímavé zpestření zápasu?

Na ledě nikdo nevnímá, proti komu hraje. Ale po zápase si určitě vždy něco v krátkosti řekneme. Znám tam hodně kluků i ty, co nebyli ve Znojmě, takže jsem rád, že se aspoň takhle potkáme.

V minulém zápase jste dokázali vyhrát proti Slávii. To by asi jiný zápas, že?

Slavie je zase úplně jiný tým. Jsou v dost podobné situaci jako my. Moc jim nevyšel začátek soutěže, takže jsme čekali trošku nervóznější vstup do zápasu. Chtěli jsme vyčkat na jejich chyby, které přišly a potom už jsme zápas vzali do svých rukou. Výborně nám zachytal Dominik Groh a od gólu na 1:2 jsme zápas už měli pod kontrolou.

Ve středu další těžký zápas na ledě druhého Vsetína...

Těžko se hned po nevydařeném zápase přemýšlí nad dalším. Určitě to nepůjde s tím výkonem, který jsme předvedli - hlavně ve druhé třetině. Podíváme se na video a vyvodíme z toho nějaké důsledky. Musíme hrát aktivní hokej, získat sebevědomí a vyvarovat se individuálních chyb. Začít jednoduchou hrou a potom na to dokážeme navázat další věci. Musíme se odrazit od toho špatného, třeba nějakým šťastným gólem a navázat postupně jedno na druhé.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER