Pohled do statistik – TOP hráči

Statistická smršť
SO 16. 12. 2023
Druhá reprezentační přestávka přináší další pohled do centra statistik. Během první jsme nahlédli na úspěšnost přesilových her jednotlivých týmů CHANCE ligy. Nyní si představíme TOP hráče znojemského kádru v různém tabulkovém hodnocení.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jan Bartko je nejvytěžovanější hráč z celého týmu. Na ledě strávil za osmadvacet zápasu celkem 563:46 minut. Nastupuje jak do přesilových her, tak i do oslabení. Za jeden zápas odehraje průměrně 20:08 minut. První místo mu náleží i za nejlepšího nahrávače v týmu s třinácti asistencemi.

U průměrného času stráveného na ledě zůstaneme a představíme si hráče, který je během zápasu na ledě nejčastěji. Je jím jeden z nejnovějších posil obrany Daniel Bukač, jenž na ledě působí průměrně 22:31 minut za zápas. To je skoro o necelé dvě minuty více než má druhý hráč v pořadí Jan Zahradníček.

Další nejčastěji se vyskytující hráč na lede je Radim Matuš, přesněji při přesilových hrách a oslabeních. Asistent kapitána v početní výhodě odehrál již 95:45 a v početní nevýhodě 68:52 minut.

Na vhazování můžeme nejčastěji vidět Jana Hrušku. Celkem již absolvoval 540 buly a z toho jich 274 vyhrál. Jeho procentuální úspěšnost tak je 50,74%.

Nejproduktivnější hráč týmu je kapitán Tomáš Svoboda. Za čtyřiadvacet zápasů již nasbíral třiadvacet bodů (11+12). Se svými body se nachází i na dvanáctém místě v celoligové tabulce kanadského bodování. Zároveň je s jedenácti góly i nejlepší střelec týmu a v celoligové tabulce mu v této disciplíně náleží sedmá pozice.

Martin Šťovíček se očividně řídí heslem není ranky, není branky. Na bránu totiž vyslal bezkonkurenčně nejvíce střel. Pozornost gólmana vyzkoušel již osmaosmdesátkrát. Z toho vytěžil devět gólů a jeho úspěšnost střel je 10,23 %.

V proměňování šancí je nejlepší další nedávná posila Pavel Jenyš. Pouhých třiadvacet střel mu prozatím stačilo na vstřelení pěti gólů a jeho procentuální úspěšnost tak činí 21,74 %.

Slovo nej nemusí vždy mít jen pozitivní význam. Ve statistikách najdeme i nejtrestanějšího hráče týmu. Je jím Tomáš Svoboda s pětadvaceti trestnými minutami. Hned za ním o jednu minutu méně se nachází Dominik Sklenář, který odpykal již sedm dvouminutových trestů a dva pětiminutové.

Ze dvojice brankářů lépe vychází Dominik Groh. Prostor v bráně dostal ve čtyřiadvaceti zápasech a odchytal 1305 minut. Celkem čelil 716 střelám, z toho jich 653 dokázal zlikvidovat a 63 prošlo za jeho záda. Jeho úspěšnost tak je 91,20 % a 2,90 gólů za zápas.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER