Petr Beránek: Odehráli jsme jeden z nejlepších zápasů

Rozhovory
ČT 28. 12. 2023
Orli i druhé domácí utkání proti Rysům z Frýdku-Místku zvládli na výbornou. Hlavní postavou zápasu byl Petr Beránek, který svými třemi góly rozhodl utkání. V rozhovoru hodnotí nejen středeční zápas, ale i představil jaký byl vánoční program a v neposlední řadě se těší na derby do Třebíče.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Další domácí vítězství, jak byste zápas zhodnotil?

Hodnotím ho určitě pozitivně. Jezdily nám nohy, byli jsme silní na puku, předbrankový prostor jsme dokázali pokrýt a drželi jsme se na puku v útočném pásmu. Myslím si, že jsme odehráli jeden z nejlepších zápasů.

Podařilo se vám díky výhře dotáhnout v tabulce na rozdíl jednoho bodu právě na dvanáctý Frýdek, cítili jste důležitost utkání?

Každý zápas je pro nás důležitý. Tento byl obzvlášť. Věděli jsme, že se můžeme přiblížit soupeřům nad námi, nebo naopak oni nám odskočí na větší rozdíl. Takže jsme rádi, že bereme důležité body a jedeme dál.

Vstřelil jste dva góly v první polovině utkání, nakonec i hattrick do prázdné brány, jak situace vznikly?

Při prvním gólu mi hlavně celkem sedla střela. Při druhém gólu jsem tečoval střelu Erika Mareše od modré čáry. To jsem měl trošku štěstí. No a třetí do prázdné brány už nebyl žádný problém. Už po druhém gólu mi kluci říkali, že mi budou nahrávat. Jsem rád, že se mi to nakonec podařilo (smích).

Jaký jste měli vánoční program?

Měli jsme volno 23. a 24. Potom 25. odpoledne jsme už měli trénink. Myslím si, že nám to volno prospělo a všichni si ho užili s rodinou. Bylo důležité si odpočinout hlavně po psychické stránce, když se nám moc nedaří.

Vrátím se před reprezentační přestávku, dokázali jste získat dvě vítězství a po pauze dvě prohry. Nebyla v tu chvíli škoda toho volna?

Těžko říct. Volno spíš vždycky pomůže. Nemyslím si, že jsme ty dva prohrané zápasy hráli špatně. Akorát jsme nedokázali vstřelit góly. V Kolíně jsme mohli urvat minimálně jeden bod klidně i dva.

Čeká vás poslední zápas v roce v Třebíči, kam se chystá i velký výjezd znojemských fanoušků, co od zápasu očekáváte?

Určitě to bude pěkný zážitek. Těší se na to všichni fanoušci i my. Doufám, že jich přijede co nejvíc, protože to bude neskutečná atmosféra.

Máte s přicházejícím novým rokem nějaké předsevzetí?

Týmově bych si přál, ať přidáme co nejvíce bodů a výher.

Chtěl byste něco v tomto období vzkázat fanouškům?

Ať na hokej chodí stále ve stejném počtu, protože dnešní atmosféra byla úžasná. A do nového roku hlavně zdraví.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

NEWSLETTER