Nejdůležitější zápas sezóny. Orli počtvrté vyzvou Slavii

Naši soupeři
PÁ 16. 2. 2024
Na Orly čeká nelehká výzva, ve které se pokusí přiblížit setrvání v CHANCE lize. V cestě jim stojí pražská Slavia, která taktéž bojuje o záchranu. Velkou výhodou Znojma je lepší vzájemná bilance a domácí prostředí. Přijďte Orly podpořit v boji o všechno přímo na stadion již v sobotu od 17:30.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Poslední utkání odehráli pražští hokejisté na domácím ledě proti Jihlavě. Zápas byl velmi dlouho vyrovnaný. Jedinou a zároveň rozhodující branku vstřelila Slavia ve druhé polovině utkání a vyhrála tak těsně 1:0. Poslední venkovní utkání nedopadlo pro Slavii nejlépe. Na ledě Zlína nestačila a padla 0:2. Slavia se nachází na třináctém místě před Znojmem s náskokem pouhých dvou bodů.

Nejproduktivnější hráč Slavie je čtyřiatřicetiletý útočník Tomáš Knotek. Odehrál pětačtyřicet zápasů, v nichž vstřelil třináct gólů a přidal dvaadvacet asistencí. Tabulku produktivity obránců vedou hned dva hráči - Dušan Žovinec a Karel Klikorka. První jmenovaný naskočil do sedmačtyřiceti utkání, ve kterých dokázal vyprodukovat pět gólů a jedenáct asistencí. Druhý jmenovaný má na svém kontě pětatřicet odehraných zápasů a připsal si tři góly a třináct asistencí.

V brance Slavie se vystřídalo hned několik brankářů. Nejvíce odchytaných zápasů má na svém kontě Tomáš Volevecký. Svoji úspešnost zákroků si drží na 90,84 % a 2,48 gólů na zápas. Sedmnáctkrát střežil brankoviště Roman Málek mladší. Procentuální úspěšnost má 88,54 % a průměr gólů na zápas 3,59. Finský gólman Paavo Hölsä nastoupil za Slavii již osmkrát a naposledy právě v zápase s Jihlavou. Ve dvou utkáních Slavii pomohl mladoboleslavský Jan Růžička a stejně tak litvínovský Šimon Zajíček.

Ve vzájemných zápasech se vede lépe Znojmu. Společně sehráli tři utkání, ve kterých se vždy radovali Orli. Poprvé se setkali na ledě Slavie, kde Znojmo získalo své první venkovní vítězství, když překonali pražské hokejisty poměrem 5:3. Podruhé změřili síly ve znojemské Nevoga aréně, kde opět zvítězili Znojemští 3:1. Potřetí se utkali zpět na pražské půdě, odkud si i tentokrát odvezli tři body po výhře 4:1.

Znojmo do posledního utkání vyjelo na led Prostějova, kde svedlo vyrovnaný boj. Nejprve dokázali dorovnat dvoubrankovou ztrátu a dokonce se na malou chvíli dostat i do vedení. Poté už dominoval Prostějov, který vstřelil nejprve vyrovnávací gól na 3:3 a k tomu přidali ještě další tři. Orli už znovu utkání neotočili a přidali pouze jednu trefu na konečný výsledek 4:6. Poslední domácí zápas sehráli Orli proti Třebíči. V derby Horákům nedali žádnou šanci a vyhráli bez jediné inkasované branky 5:0.

„Teď už není kam uhnout. Máme jedinou výhodu, že se Slavií se nám povedlo třikrát zvítězit. Myslím, že nepatříme mezi jejich nejoblíbenější soupeře. Pro nás je to play-off a to už od poloviny sezóny. Nikdo nechce být podepsaný pod sestupem. Náš tým si za tím jde, navzájem si věříme a myslím, že máme šanci to zvládnout,“ dodal v pozápasovém rozhovoru s Třebíčí Dominik Sklenář.

Do dnešního zápasu nastoupí jako brankářská jednička Dominik Groh. V sestavě budou chybět obránce David Štich a útočník Petr Kratochvíl. Naopak zpět do obranných řad se vrací Daniel Bukač.

Utkání můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER