Výhra poháru může posílit sebevědomí

Aktuální zprávy
ÚT 9. 9. 2003
Z n o j m o - Druhý gól Znojma, který vstřelil <b>Milan Procházka</b>, nakonec znamenal vítěznou branku finálového pohárového utkání. Tím se dostal na čelo tabulky produktivity letošních přípravných zápasů. „Tohle mě vůbec nezajímá,“ vyjádřil nedůležitost individuálních statistik.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024 Své osobní statistiky i to, že vstřelil rozhodující gól v důležitém utkání komentuje skromně: „Dařilo se.“ Mladík Schwarz v bráně Sparty odolával mnoha gólovým šancím Puchera, Pardavého, Urama i samotného Procházky skvělým pohybem a možná i tím, že chytá v obráceném gardu. Na rozhodující gól Procházky byl ale krátký. „Všichni hráči jeli na druhou stranu, provedl jsme protizvrat a vystřelil jsme to do protipohybu brankáře a čekal jsem, že kdyby to gólman chytl, tak to zbytek kluků z lajny dorazí,“ popisuje svoji branku.

Obavy trenéra Pazourka, že se brankář Tomáš Duba vrátí z reprezentačního soustředění v Pardubicích nerozchytán, svým výkonem znojemský gólman vyvrátil. Na začátku třetí třetiny měla Sparta několik slibných šancí, za zlomový okamžik považuje Duba neproměněnou střelu kanonýra Marka: „Za stavu 1:1 jsem měl velkou kliku, že, myslím Jan Marek, netrefil bránu. A od té chvíle už jsem věřil, že vyhrajeme. Tím si myslím, že se Sparta trochu nalomila a my jsme si začali dávat větší pozor. Z hlediska naší obrany to byl zlomový okamžik. Když už jsme vedli, tak jsme všichni mysleli na to, abychom to neztratili. Hráli jsme pod velkým tlakem a pro mě jako gólmana to bylo daleko lepší, než kdybych byl bez práce.“

Duba se poprvé postavil proti svému bývalému klubu a ačkoli k přímé konfrontaci s jeho velkým vzorem Břízou nedošlo, přesto měl velkou motivaci se předvést: „Proti mému bývalému klubu jsem určitě měl respekt. Je to Sparta, ale člověk se na ně chce vytáhnout a chtěl jsem je porazit. To, co já si pamatuju, je to úplně jiná Sparta, takže jsem si ani nemohl na útočníky dávat pozor. Kluky vlastně vůbec neznám, kromě Brošáka a Kraťase. Takže to vlastně byl stejný zápas jako proti jakémukoli týmu.“

„Dnes to byla poslední velká příprava před extraligou a výhra se Spartou nám určitě zvedne sebevědomí,“ věří mladý nadějný gólman.

NEWSLETTER