Na závěr sezóny Orli hostí Kališníky

Naši soupeři
ČT 29. 2. 2024
K poslednímu zápasu v CHANCE lize do Znojma zavítají Litoměřice. Po středeční prohře proti rezervě Pardubic mají Orli svůj osud zpečetěn. V pátečním dvaapadesátém kole se znojemští hokejisté pokusí alespoň zakončit své působení v první lize vítězně. Utkání startuje v 18:00.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Kališníci se nachází na čtvrtém místě s osmdesáti body. Z toho jich pětatřicet vybojovali při venkovních zápasech a díky tomu jsou v této tabulce hodnocení šestý nejlepší tým v lize. Před posledním zápasem základní části nemají však jistou účast přímo ve čtvrtfinále ligy a budou proto chtít ve Znojmě bodovat.

V posledních pěti zápasech dokázali získat deset bodů. Z toho však poslední dva vyšly bodově téměř naprázdno. Poslední utkání sehráli doma proti Frýdku-Místku, ve kterém podlehli Rysům 3:5 a ti si výhrou zajistili účast v CHANCE lize i pro příští sezónu. K poslednímu venkovnímu zápasu se Kališníci vypravili do Kolína. Přestřelku musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých zvítězil domácí Kolín a bral druhý bod navíc za výhru 5:4.

Nejproduktivnější hráč mužstva je Přemysl Svoboda. V jednapadesáti zápasech získal dvaačtyřicet bodů za osmnáct gólů a čtyřiadvacet asistencí. Na druhém místě se nachází nejlepší nahrávač týmu a pátý nejlepší nahrávač celé ligy Riku Sihvonen. V devětačtyřiceti zápasech dokázal nasbírat šestadvacet asistencí a k tomu přidal jedenáct gólů.

V bráně Litoměřic dostává nejvíce prostoru Oldřich Cichoň. Nastoupil do jednatřiceti zápasů a jeho úspěšnost činí 91,15 % a průměr 2,86 obdržených gólů za zápas.

Znojmo dokázalo ve vzájemných zápasech vybojovat pouze jediný bod za prohru 4:5 v prodloužení. Ostatní zápasy ovládly Litoměřice poměrem 3:2 a 4:2.

V minulém domácím zápase se v Nevoga aréně představil tým Vsetína. Přes nepříznivý začátek utkání Orli předvedli skvělý obrat a zvítězili 6:3. K poslednímu venkovnímu zápasu se znojemští hokejisté vydali na led Pardubic B. Pardubičtí se během zápasu vždy dostávali do vedení. Dvakrát vykřesal naději Pavel Jenyš, který dvěma přesnými zásahy držel Orly ve hře o body. V závěrečných šesti minutách se Dynamo B opět dostalo do vedení. Na tuto situaci nikdo ve znojemských barvách již nedokázal odpovědět a tak si odvezli konečnou porážku 2:4.

Tím se ve Znojmě bohužel zlý sen stal skutečností. Již posledních pár zápasů Orli neměli svůj osud ve svých rukou. Tato prohra uhasila i poslední teoretické naděje na udržení v CHANCE lize.

Znojemští hokejisté během základní části vybojovali sedmapadesát bodů. Z toho třiačtyřicet při domácích zápasech a jsou tak také šestý nejlepší tým ligy v této tabulce hodnocení. Poslední kolo tak nabídne souboj šestého nejlepšího týmu v domácím prostředí a šestého nejlepšího ve venkovním prostředí.

Zápas můžete sledovat online na Hokejka TV.

NEWSLETTER