Porazí Orli Vídeň i na druhý pokus?

Naši soupeři
SO 4. 2. 2012
<em>Znojmo</em> - V dalším kole nadstavby se na znojemský zimní stadion chystá ambiciózní Vídeň. Orlům se v posledním zápase s Viennou Capitals podařilo zvítězit 6:4 a získat tak cenné dva body, které napomohly k průběžnému zajištění postupového místa v tabulce dolní skupiny. Orli se nyní nachází na prvním místě, a před rakouským týmem mají náskok čtyř bodů. Podaří se Znojmu zopakovat svoje úspěchy z předchozích dvou zápasů? Přijďte se v neděli v 17:30 podívat na znojemský zimní stadion a podpořit Orlí letku. Utkání také můžete sledovat živě v přímém přenosu na ServusTV.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Představení soupeře

Vídeň se nachází na předposledním místě dolní skupiny, a to s pouhými pěti body. Hokejisté z hlavního města Rakouska ztrácí čtyři body na Villach a Znojmo, kteří jsou umístěni na prvních dvou příčkách. Vídeň čeká hra o všechno. Do konce nadstavbové části zbývají už jen tři zápasy a jednotlivé týmy bojují o postup. „Jsem pevně přesvědčen, že hráči udělají vše, co je v jejich silách, aby zlepšili své šance na účast v play–off,“ věří hlavní trenér Tommy Samuelsson.

Vídeň do předchozího zápasu nastoupila bez svých dvou největších opor. Brankář Reinhard Divis, který kvůli nemoci nebyl schopen odchytat více jak jednu třetinu musel být v druhé dvacetiminutovce vystřídán svým krajanem Sebastianem Stefanizsinem. Rakušanům dále chyběl kanadský útočník Benoit Gratton, kterého taktéž trápila chřipka. V nedělním zápase už by ale obě hvězdy měli nastoupit.

Vzájemné zápasy

Až donedávna platilo, že zápasy odehrané proti Vídni znamenaly porážku, a nulový bodový zisk pro znojemské hokejisty. Štěstí se k Orlům nakonec přiklonilo až v nadstavbové části, kdy proti rakouskému celku zaslouženě zvítězili 6:4, a poprvé si z ledu Capitals odnesli cenné dva body.

Z kabiny Orlů

foto
⇒  Znojemský útočník Peter Pucher si v posledním zápase s Vídní připsal dva body.

Svěřenci Martina Stloukala se v šestém kole postavili proti neoblíbenému soupeři. Stejně jako u Vídně dokázali znojemští hokejisté zabojovat proti Grazu až v nadstavbové části. Znojmo si na domácím ledě tedy zaslouženě připsalo dva body za výhru 4:1, a tímto se posunulo na vedoucí pozici v tabulce. Rozhodčí rozdali v zápase plném vyloučení znojemským hráčům dva tresty ve hře. První směřoval na účet Mika Dantona a druhý k Martinu Škadrovi, ti tak do zápasu s Vídní nenastoupí. Chybět bude i útočník Martin Podešva, kterého trápí zranění z předchozího duelu s Grazem.

„Po pátečním vítězství musíme jít dál a v neděli také uspět. Potřebujeme body,“ říká Martin Stloukal. Znojemský hlavní trenér vidí šance Orlů na postup do vyřazovacích bojů nadějně. „Myslím, že pokud vyhrajeme, budeme už jednou nohou v play–off. Je to pro nás velmi důležitý zápas.“

Rozhodčí zápasu

Hlavní: Wolfgang Fussi (AUT), Peter Gebei (HUN)
Čároví: Marton Nemeth (HUN), Walter Zehenthofer (AUT)

Sestavy z posledního utkání

ORLI ZNOJMO: Kacetl - Hranáč, Stehlík, Pláněk, Štach, Bořuta, Škadra, Hájek, Sova - Danton, Haman, Staněk - Podešva, Šeda, Havlík - Beroun, Pucher, Kanko - Trojan, Bartoš, Lattner.

UPC VIENNA CAPITALS: Divis (21. Stefaniszin) - Bjornlie, Lakos A., Oraze, Casparsson, Lakos P., Insana, Fichtner - Gunarsson, Robinson, Ferland - Fortier, Rodman, Holst - Fischer, Pinter, Dolezal - Seidl, Nageler, Draschkowitz.

Další zápasy 7. kola nadstavby

SAPA Fehervar AV19 - EC Red Bull Salzburg
HDD TILIA Olimpija Ljubljana - EHC LIWEST Black Wings Linz
HK Acroni Jesenice - Moser Medical Graz99ers
KHL Medveščak Zagreb - EC-KAC

NEWSLETTER