Nechvátal zůstává Orlem, vrací se odchovanec Stehlík!

Aktuální zprávy
PO 4. 5. 2015
Těsně před startem letní přípravy hlásí orlí kabina čerstvé novinky. I v příštím ročníku se ve znojemském brankovišti představí Patrik Nechvátal. Z Chomutova se navíc vrací odchovanec Jakub Stehlík.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

"Patrik Nechvátal si v uplynulé sezóně vedl velmi dobře a díky svým výkonům si zaslouží místo jedničky," říká Rostislav Dočekal, sportovní manažer klubu.

Brankářskou dvojici doplní dvacetiletý Lukáš Klimeš, jenž hokejově vyrůstal v Kometě Brno. V mládežnických kategoriích se pyšnil vynikajícími čísly, dvakrát byl vyhlášen nejlepším gólmanem juniorské extraligy a loni získal i zkušenosti ze seniorského hokeje v Břeclavi.

"Žádný cizinec v poslední době zcela nenaplnil naše očekávání. Chceme dát šanci českým mladým gólmanům. Nevylučujeme, že přivedeme ještě jednoho na try-out," doplňuje. Do brankoviště juniorského týmu navíc přichází dvacetiletý Plzeňan Jindřich Pacl. Ten si připsal i několik startů za mládežnické reprezentační kategorie.

V obraně sázka na mládí

Jakub Stehlík odešel ze Znojma po sezóně 2012/2013 do Chomutova

Skvělou zprávou pro fanoušky je, že se na jih Moravy vrací obránce Jakub Stehlík, jenž poslední dvě sezóny působil v Chomutově i na jeho farmě v Kadani. "Jakub je důrazný dobře bruslící bek, navíc už má s EBEL zkušenosti. Jsme velmi rádi, že se vrací do Znojma, a věříme, že bude pro náš tým přínosem," pokračuje Dočekal.

"V obraně jsme cítili největší slabiny. Starší zkušení beci na agresivní EBEL nejsou úplně to pravé a my se rozhodli jít cestou mladých obránců," poznamenává.

V pondělí se trenérům na úvodním tréninku navíc hlásili také mladí beci Ondřej Šťáva a Rostislav Šnajnar, kteří budou bojovat o místo v kádru. Devatenáctiletý Šťáva patří ke znojemským odchovancům, loni odehrál padesát utkání v juniorské extralize za Mladou Boleslav a připsal si sedmadvacet kanadských bodů. "Měl velmi dobrou sezónu. Věříme, že se úspěšně popere o místo v sestavě," říká Dočekal. Osmnáctiletý Šnajnar zase patřil k oporám juniorky brněnské Komety a v létě má dobrou šanci projít draftem NHL.

S útokem panovala spokojenost

Útočné řady se v porovnání s minulou sezónou zatím změnily minimálně. "S ofenzivou panovala víceméně spokojenost, nemáme důvod k větším změnám. S některými hráči ještě jednáme, v nejbližších dnech by mělo být jasno," potvrzuje sportovní manažer.

Novou útočnou tváří tak zatím je pouze jednadvacetiletý Štěpán Csamango. Csamango se narodil v Karlových Varech, za které v uplynulých sezónách nastoupil i k několika zápasům ruské MHL. "Je to vysoký a důrazný útočník, který si vyzkoušel i extraligu. Také on se zkusí prosadit do kádru," zakončuje Dočekal.

» Aktuální soupiska Orlů

NEWSLETTER