Nepamatuji si, že bych hrál tři dny po sobě, vrací se k turnaji Jan Lattner

Rozhovory
ÚT 22. 8. 2017
Na turnaji v Přerově, na němž obsadili Orli třetí místo, nechyběl Jan Lattner ani v jednom z duelů. Během pětačtyřiceti hodin musel zvládnout hned tři utkání. Sám připouští, že ve své kariéře tak náročný program ještě nezažil. "Jsme ale perfektně nachystaní. Otestovali jsme si, že i v únavě můžeme konkurovat," říká.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Jak byste zhodnotil turnaj v Přerově, který se konal minulý týden?
První zápas ve Zlíně to nebylo ono. Nehráli jsme nejlépe. Já sám jsem tam měl několik obrovských šancí, které jsem měl dát. Kdybych zakončil lépe, zápas by mohl vypadat úplně jinak. Bohužel jsme nevyužili šance a nedali góly, od toho se odvíjela naše hra. V utkání s Přerovem jsme naopak zapracovali na koncovce a využili naše příležitosti. Super bylo i to, že jsme udrželi čisté konto. Marek Schwarz zachytal parádně.

Proti Slavii jste působili unaveně...
Nevím, jestli to nebylo v hlavách. Únavu jsme si nepřipouštěli, přestože je náročné hrát tolik zápasů v krátkém časovém úseku. Chvílemi to nebylo ono. Stříleli jsme po sobě puky a kazili přihrávky. Hra byla taková nemastná neslaná. Zápas neměl parametry toho, co chceme hrát v sezóně.

Tabulka Zubr Cupu

  • 1. Zlín
  • 2. Přerov
  • 3. Znojmo
  • 4. Slavia

Jaké to bylo hrát třikrát během třech dnů?
Je to určitě náročnější, než kdybychom pouze trénovali. Jsme ale velmi dobře připravení, takže to musíme zvládat. Ale nepamatuji si, že bych někdy hrál tři dny po sobě zápas (úsměv). Vždycky jsme měli mezi zápasy alespoň ten den volno. Myslím si, že to bylo ku prospěchu. Ukázali jsme si, že i v takové únavě dokážeme hrát kvalitní hokej. V pátek jsme pak měli velmi dobrý trénink.

Letos je příprava složena z papírově slabších soupeřů. Jak byste ji porovnal s loňským ročníkem, kdy jste hráli proti favoritům (například v Lize mistrů)?
Mně je to úplně jedno. Chci hrát každý zápas na sto procent, chci dávat góly. Je pravda, že mi to tam teď moc nepadá. Šance mám, ale nedávám moc gólů. Ať už hrajeme s kýmkoliv, ty zápasy musíme zvládat. Máme kvalitní tým a nesmí se stávat něco, co se nám stalo například se Slavií.

Byly v letošní přípravě nějaké odlišnosti oproti předchozím ročníkům?
Každý rok to bylo jiné. Vloni jsme trénovali celý tým, letos jsme byli rozdělení na skupinky. Trenér se nám tedy může věnovat více, protože nás není tolik. Dohlíží, abychom dělali cviky pořádně a správně, aby nám něco daly. Mě letos příprava bavila.

Ve čtvrtek vás čeká Motor. Co od něj čekáte?
Každý rok hrají špičku první ligy. Kluci říkali, že hodně posílili a chtějí postoupit zpátky do extraligy, takže určitě nepůjde o žádného slabého soupeře. Musíme k utkání přistoupit na sto procent. Sice je to pouze příprava, ale chceme vyhrát!

NEWSLETTER