Tomáš Halász: Podpora lidí je super, ale mrzí nás, že to doma neumíme urvat

Rozhovory
PO 7. 1. 2019
Po měsíci se do znojemského brankoviště vrátil hned od prvních minut Tomáš Halász. Zápas to pro něj nebyl jednoduchý. Za svá záda pustil sedm puků, dalších osmatřicet střel však zneškodnil.
Vstupenky na Betano Hockey Games 2024

Zápas s Vídní vám bodově nevyšel. Výkon týmu ale nebyl špatný. Souhlasíte?
Věděli jsme, že přijede těžký soupeř, ale věřili jsme si na něj. Je to derby, tam se může stát všechno. Škoda první třetiny. Šance byly na obou stranách, ale jen Vídeň je proměnila. Pak měl soupeř více ze hry, více štěstí. My naopak udělali hloupé chyby a oni to trestali. Tu ztrátu jsme stáhli, ale Vídeň pak zase hned odskočila.

Poslední tři domácí zápasy jsou jako přes kopírák. Urputně doháníte náskok soupeře, ale když už to vypadá nadějně, protivník zase odskočí...
Nedokážu si to vysvětlit. Kluci bojují, vrátíme se do zápasu, ale pak přijde ten blbý gól po chybě brankáře nebo obrany.

Nesvazuje vás ta domácí atmosféra?
To ne. Na to se nemůžeme vymlouvat. Měli bychom být rádi, že máme v zádech takovou podporu. Mělo by nás to hnát spíše dopředu. Ale nemůžeme hrát doma na třináct gólů každý zápas.

Na stadion přišlo téměř tři a půl tisíce diváků. Bylo to znát na ledě?
Atmosféra byla super, ale já osobně si to na ledě tak nepřipouštím. Musím se soustředit na hru. Při přerušeních je to hodně cítit. Je super, že nás lidi podporují v takové míře, ale mrzí nás, že to doma neumíme urvat. Venku body sbíráme, ale tady bohužel moc ne.

Jaký je to zápas pro gólmana, když padá hodně gólů?
Je to těžké. Chtěl jsem se lépe předvést, protože jsem dostal šanci od začátku zápasu po dlouhé době, ale bohužel to nevyšlo. Musíme hrát lépe do obrany.

Kdy jste se dověděl, že budete proti Vídni chytat?
Trenér mi to oznámil po zápase ve Fehérváru. Program byl hodně našlapaný a Teemu tam měl hodně zápasů v řadě, ale nevím, jaký klíč na to mají trenéři. Většinou se dovíme den před zápasem, kdo jde do branky.

Na TOP 6 ztrácíte sedm bodů. Sledujete tabulku?
Osm zápasů, sedm bodů. Nebudeme si nic nalhávat, nebude to jednoduché. Ta šance pořád je. Musíme bojovat, připravit se na každý další zápas.

NEWSLETTER